Η beta έκδοση του crypto browser είναι ήδη διαθέσιμη σε Windows, Mac και Android.

Η Opera κυκλοφόρησε τον Web3 crypto browser σε έκδοση beta με χαρακτηριστικά όπως ένα ενσωματωμένο πορτοφόλι, εύκολη πρόσβαση σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και NFT, υποστήριξη για αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) και πολλά άλλα. Ο στόχος είναι να απλοποιηθεί η εμπειρία Web3 του χρήστη που συχνά προκαλεί σύγχυση σε αρκετούς, όπως δήλωσε ο Jorgen Arnensen της Opera Software.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι το ενσωματωμένο πορτοφόλι το οποίο θα υποστηρίζει blockchains συμπεριλαμβανομένων των Ethereum, Bitcoin, Celo και Nervos. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης συνεργασίες με την Polygon και άλλους. Η ιδέα είναι να επιτραπεί στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα κρυπτονομισματά τους χωρίς να χρειάζονται επιπλέον extensions, με την επιλογή να χρησιμοποιούν και πορτοφόλια τρίτων. Οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας fiat νομίσματα, να ανταλλάξουν κρυπτονομίσματα απευθείας μέσα από το πορτοφόλι τους, να στείλουν αλλά και να λάβουν crypto με το πορτοφόλι να τους ενημερώνει ανά πάσα στιγμή για το υπόλοιπό τους. Ο browser διαθέτει ακόμη και ένα ασφαλές περιβάλλον clipboard που διασφαλίζει ότι οι άλλες εφαρμογές δεν μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα όταν οι χρήστες κάνουν αντιγραφή/επικόλληση.

Η άλλη κύρια λειτουργία είναι η υποστήριξη για το Web3, γνωστό και ως αποκεντρωμένο διαδίκτυο που βασίζεται σε blockchain. Εκτός από την παροχή πρόσθετης ασφάλειας μέσω της κρυπτογράφησης blockchain, ο browser θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε πράγματα όπως το GameFi, όπου μπορούν να κερδίσουν crypto καθώς παίζουν στο metaverse. Προσφέρει επίσης το Crypto Corner, κάτι σαν ένα portal με όλες τις τελευταίες ειδήσεις για το blockchain που επιτρέπει επίσης στους χρήστες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο Web3.

Πρόσφατα η Mozilla, το αντίπαλο δέος του Opera, ανακοίνωσε ότι θα δέχονταν δωρεές κρυπτονομισμάτων, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις από τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένου και του συνιδρυτή Jamie Zawinski για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του blockchain. Ίσως αναμένοντας παρόμοιες αντιδράσεις, η Opera ανέφερε ότι εργάζονταν για την συντομότερη δυνατή εφαρμογή του πιο ενεργειακά αποδοτικού προτύπου Etherium Layer 2.

Άλλες εταιρείες όπως η Ubisoft που κάνουν το βήμα προς το blockchain μέσω των NFTs έχουν δεχθεί παρόμοια κριτική. Ωστόσο, η Opera δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα επιλογής, καθώς προσφέρει επίσης και τον κανονικό browser αλλά και έναν που είναι ειδικά για gamers. Ο crypto browser είναι πλέον διαθέσιμος για Android, Windows και Mac, με την έκδοση για iOS να έρχεται σύντομα.

  • Like 3
  • Confused 1