Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που είχε κάνει στο συνέδριο Build 2016, η Microsoft ξεκινά άμεσα την προσθήκη desktop εφαρμογών στο Windows Store.

Με τον τρόπο αυτό, η Microsoft θέλει να κάνει πιο εύκολη την εύρεση των κλασσικών desktop εφαρμογών (win32), τα οποία θα βρίσκονται πλέον στον ίδιο ενιαίο χώρο μαζί με τις Universal εφαρμογές που προωθεί τα τελευταία χρόνια η εταιρεία. Οι πρώτες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες για κατέβασμα είναι το Evernote αλλά και τα Arduino IDE, doubleTwist, PhotoScape, MAGIX Movie Edit Pro, Virtual Robotics Kit, με την όλη διαδικασία να μη διαφέρει με το κατέβασμα μιας Universal εφαρμογής.

 

Σύμφωνα με τη Microsoft, το νέο σύστημα εύρεσης και εγκατάστασης εφαρμογών έχει το πλεονέκτημα της ασφάλειας για τον χρήστη που θα είναι σίγουρος για την αξιοπιστία της εφαρμογής που κατεβάζει από το Windows Store, ενώ και οι εταιρείες λογισμικού μπορούν να προσθέσουν διάφορα χαρακτηριστικά των Windows 10 στις εφαρμογές τους. Σ' αυτά περιλαμβάνεται η υποστήριξη της ψηφιακής προσωπικής βοηθού Cortana, η δημιουργία Live Tile καθώς και η εμφάνιση ειδοποιήσεων από την εφαρμογή στο Action Center.

 

Όλα τα παραπάνω γίνονται εφικτά σχετικά εύκολα με το Desktop Bridge της Microsoft το οποίο υποστηρίζει πλέον και τις δημοφιλέστερες τεχνολογίες εγκατάστασης προγραμμάτων όπως InstallShield, WiX και Advanced Installer. Το ίδιο το Desktop Bridge είνια και αυτό διαθέσιμο για κατέβασμα από το Windows Store.

 

Link.png Site: https://blogs.windows.com/buildingapps/2016/09/14/apps-built-using-the-desktop-bridge-now-available-in-the-windows-store/#PkGGASdicfrVKpFl.97[/url]']Windows Blog