Νέο ρεκόρ χρηστών για τα Windows 10 εν μέσω πανδημίας, μια κατάσταση που έχει οδηγήσει σε πωλήσεις ρεκόρ την κατηγορία των PC.

Στο περιθώριο της ανακοίνωσης των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων της Microsoft, ο CEO της εταιρείας, Satya Nadella, ανέφερε ότι τα Windows 10 χρησιμοποιούνται πλέον από 1.3 δισεκατομμύρια χρήστες. Η προηγούμενη ενημέρωση που είχαμε για τους ενεργούς χρήστες του λειτουργικού ήταν περίπου πριν 1 χρόνο (Μάρτιος 2020) όταν η Microsoft είχε ανακοινώσει 1 δισ. χρήστες για το δημοφιλές λειτουργικό της. Πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω στο χρόνο (Μάρτιος 2019), τα Windows 10 είχαν 800 εκατομμύρια χρήστες κάτι που σημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά ο ρυθμός νέων εγκαταστάσεων του λειτουργικού.

Η πανδημία αποτελεί ίσως το σημαντικότερο λόγο γι' αυτό από τη στιγμή που παγκοσμίως εκατομμύρια άνθρωποι εξαναγκάστηκαν να δουλέψουν από το σπίτι τους. Ολόκληρη η PC αγορά μεγάλωσε σημαντικά τη περσινή χρονιά, με τα Windows 10 να βρίσκονται στο 80% των υπολογιστών, και τα Windows 7 να πέφτουν στο 16% σύμφωνα με το Statcounter

Αναμενόμενα, οι αριθμοί αυτοί φέρνουν σημαντικά έσοδα στη Microsoft, με το τμήμα των Windows να σημειώνει αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο ενώ ο τζίρος για το τμήμα των Windows OEM σημείωσε αύξηση 44% σε σχέση με πέρσι. 

 

  • Like 8
  • Thanks 1
  • Haha 6
  • Sad 1