Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10 τρέχουν πλέον σε 1 δισεκατομμύριο ενεργές συσκευές, πιάνοντας τον στόχο που είχε θέσει τον Ιούνιο του 2015 όταν και πρωτοκυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση των Windows

Η εταιρεία αρχικά εκτιμούσε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός ενεργών συσκευών θα επιτυγχανόταν μέσα στα τρία πρώτα χρόνια κυκλοφορίας, όμως ο συγκεκριμένος στόχος χρειάστηκε να αναθερωηθεί μετά την απόσυρση της Microsoft από την αγορά των smartphones. Αν και η πλειοψηφία από το 1 δισεκατομμύριο συσκευές περιλαμβάνει επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, εντούτοις περιλαμβάνει και όλα τα μοντέλα της σειράς Xbox One αλλά και του συστήματος mixed reality, Hololens, τα οποία και αυτά βασίζονται στα Windows 10.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, συστήματα με Windows 10 βρίσκονται σε συνολικά 200 χώρες ενώ το πρόγραμμα Windows Insider στο οποίο συμμετέχουν όσοι θέλουν να έχουν πρώτοι πρόσβαση στις επόμενες εκδόσεις του λειτουργικού, καταμετρά ήδη 17,8 εκατομμύρια συνδρομητές. Ο ρυθμός αύξησης των νέων συστημάτων που τρέχουν τα Windows 10 παραμένει υψηλός αφού μόλις πριν 6 μήνες, η Microsoft ανακοίνωσε 900 εκατομμύρια ενεργές συσκευές ενώ από τις αρχές του 2019 είναι και η δημοφιλέστερη έκδοση των Windows ξεπερνώντας μετά από καιρό τα Windows 7.

Σε υπόλοιπα ενδιαφέροντα στοιχεία, ο Yusuf Mehdi της Microsoft αναφέρει ότα τα Windows 10 είναι το μόνο λειτουργικό σύστημα που βρίσκεται στο εσωτερικό 80.000 μοντέλων laptop και 2-σε-1 συστημάτων με διαφορετικές διαμορφώσεις τεχνικών χαρακτηριστικών, από περισσότερους από 1000 κατασκευαστές.

Windows Blog

  • Like 1
  • Sad 1