Εντός χρονοδιαγράμματος βρίσκεται η Microsoft για την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, η οποία θα έχει και πάλι την ονομασία Spring Creators Update.


Αυτό επιβεβαιώνεται σε σημερινό άρθρο που ανέβηκε στο επίσημο blog της Microsoft και στο οποίο αναφέρεται ότι η επόμενη αναβάθμιση των Windows 10 που έχει για την ώρα την κωδική ονομασία Redstone 4, θα κυκλοφορήσει μέσα στον Απρίλιο. Η Microsoft αναμένεται να ολοκληρώσει την ανάπτυξη της αναβάθμισης στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, με την έκδοση να έχει πιθανότατα τον αριθμό build "1803". Με βάση την ανακοίνωση, η εταιρεία αναμένεται να υποστηρίζει όλα τα συστήματα που θα στηρίζονται στη συγκεκριμένη έκδοση, μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, κάτι που περιλαμβάνεται μέσα στο χρονοδιάγραμμα υποστήριξης 18 μηνών που δίνει πλέον η Microsoft για κάθε έκδοση των Windows 10.

Το Windows 10 Spring Creators Update φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά, με σημαντικότερο το Timeline, την υποστήριξη HDR, βελτιωμένη συμπεριφορά οθονών με υψηλό DPI, αλλά και σημαντικές αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον εξαιτίας του νέου Fluent Design που χρησιμοποιεί σταδιακά η εταιρεία σε μέρη του λειτουργικού. Ήδη η Microsoft έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της επόμενης μεγάλης αναβάθμισης που την περιμένουμε το Φθινόπωρο, και για την ώρα έχει την ονομασία Redstone 5, χωρίς να γνωρίζουμε τις μεγάλες αλλαγές που αυτή θα φέρει εκτός από την υποστήριξη tabs (καρτελών) στο File Explorer και άλλες Windows εφαρμογές.

Microsoft blog