Η Microsoft αποκάλυψε στις αρχές της χρονιάς τη σχεδιαστική γλώσσα Fluent, υποσχόμενη σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση του λογισμικού της τα επόμενα χρόνια.

Το πρώτο μέρος των αλλαγών που φέρνει η νέα σχεδιαστική γλώσσα θα το δούμε στην επερχόμενη αναβάθμιση Fall Creators Update των Windows 10 η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο. Όμως η εταιρεία ετοιμάζει περισσότερες αλλαγές τους επόμενους μήνες, μερικές από τις οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα "εφέ θαμπάδας" που είδαμε πριν αρκετά χρόνια στα Windows Vista.

 

Όλες οι σχεδιαστικές αλλαγές των Windows 10 εμφανίζονται σε ένα νέο βίντεο της Microsoft που κυκλοφόρησε σήμερα και στο οποίο βλέπουμε τις μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η εταιρεία. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Microsoft με την ονομασία Fluent έρχεται να αντικαταστήσει στην ουσία το Metro UI που γνωρίσαμε αρχικά στα Windows Phone και το οποίο στη συνέχεια επεκτάθηκε όχι μόνο στα Windows PC αλλά και σε εφαρμογές της εταιρείας για το iOS και το Android.

 

 

Η Microsoft εστιάζει στο φως, στο βάθος πεδίου, στην κίνηση και στην προοπτική για τη νέα της σχεδιαστική γλώσσα με animation που κάνουν το όλο περιβάλλον των Windows 10 να φαίνεται ότι κινείται όσο ο χρήστης αλληλεπιδρά μ' αυτό. Περιμένουμε να δούμε περισσότερες σχεδιαστικές αλλαγές στην επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 που για την ώρα έχει την κωδική ονομασία Redstone 4 και η οποία θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο. Η μεγαλύτερη από αυτές θα είναι η λειτουργία Cortana Collections όπου ο ψηφιακός βοηθός της Microsoft θα μπορεί να δει και να θυμάται τις συνήθειες του χρήστη κατά την πλοήγηση σε ιστοσελίδες. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι το Timeline για βελτίωση των σεναρίων χρήσης κοινών εφαρμογών μεταξύ των Windows PC, του iOS και του Android.

 

Link.png Site: TheVerge