Η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα ότι η νέα έκδοση 21H1 θα γίνει διαθέσιμη για όλους την άνοιξη, χωρίς σημαντικές νέες λειτουργίες.

Η επόμενη έκδοση των Windows 10 είναι πλέον επίσημη και έρχεται την άνοιξη για όλους τους χρήστες. Η νέα έκδοση 21H1 των Windows 10 θα αποτελεί ουσιαστικά μία βελτιωμένη έκδοση της προηγούμενης 20H2 και θα περιλαμβάνει κυρίως λειτουργίες και βελτιώσεις που αφορούν τις επιχειρήσεις αλλά και την εργασία από το σπίτι. Η 21H1 κυκλοφόρησε ήδη δοκιμαστικά μέσω του καναλιού Windows Insider Beta.

Η 21H1 θα διαθέτει τρεις αξιοσημείωτες βελτιώσεις συγκριτικά με την 20H2, από τις οποίες περισσότερο θα επωφεληθούν οι business χρήστες. Η πρώτη προσθήκη αφορά την υποστήριξη πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών με το Windows Hello, το οποίο θα επιτρέπει πλέον σε υπολογιστές με ενσωματωμένες κάμερες που υποστηρίζουν το Hello, να χρησιμοποιούν μία εξωτερική περιφερειακή Hello συσκευή κατά τη σύνδεσή τους σε μεγαλύτερες οθόνες.

Το Windows Defender Application Guard θα έχει επίσης κάποιες βελτιώσεις απόδοσης που θα βελτιστοποιήσουν τους χρόνους που απαιτούνται για το άνοιγμα των εγγράφων ενώ οι υπηρεσίες Windows Management Instrumentation (WMI) και Group Policy θα λάβουν υποστήριξη για σενάρια χρήσης σε απομακρυσμένη εργασία.

Όπως συνέβη και με τις προηγούμενες εκδόσεις H1 των Windows 10, έτσι και η 21H1 θα υποστηριχθεί για 18 μήνες με επιπλέον, αν χρειαστούν, ενημερώσεις. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν από σήμερα τη νέα έκδοση, το δοκιμαστικό build 19043.844 είναι ήδη διαθέσιμο στο Windows Insider Beta κανάλι. Η Microsoft θέλει να κάνει τη νέα έκδοση διαθέσιμη για όλους κάποια στιγμή τον Μάιο του 2021.

Η Microsoft εργάζεται επίσης σε μια πολύ μεγαλύτερη ενημέρωση των Windows 10 που ονομάζεται Sun Valley, η οποία θα φέρει ένα επανασχεδιασμένο UI, νέες δυνατότητες και ενημερωμένες εκδόσεις των προεγκατεστημένων εφαρμογών του λειτουργικού συστήματος. Αυτή η ενημέρωση αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους με όνομα 21H2, με τις δοκιμές στο Windows Insider Dev κανάλι να ξεκινούν τους επόμενους μήνες.  

  • Like 1
  • Thanks 1