Όλοι οι χρήστες υπολογιστών προειδοποιούνται από το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους να «καταργήσουν» πρώτα (eject) τον εξωτερικό USB σκληρό τους δίσκο ή το USB flash drive τους πριν το αφαιρέσουν από την υποδοχή.

Στα Windows, αυτό συνήθως σημαίνει να προχωρήσουν πρώτα σε «ασφαλής κατάργηση των συσκευών υλικού» πριν προχωρήσουν στην «εξαγωγή των αποθηκευτικών μέσων».

Η ασφαλής κατάργηση των USB sticks και των εξωτερικών σκληρών δίσκων πριν την αφαίρεση τους από την υποδοχή USB είναι για να διασφαλιστεί ότι έχουν αποθηκευτεί κανονικά τυχόν «unwritten» ή «unsaved» δεδομένα. Αν δεν το κάνετε, ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την αλλοίωση ή την απώλεια δεδομένων ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις -κυρίως στην περίπτωση των εξωτερικών σκληρών δίσκων- ακόμα και την μηχανική βλάβη. Από την έκδοση 1809 των Windows 10 πάντως, οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος της Microsoft μπορούν να αφαιρούν τα εξωτερικά μέσα αποθήκευσης όποτε το επιθυμούν, χωρίς να είναι απαραίτητο να πάρουν πρόσθετα μέτρα.

4497756_en_1.png.f243f05f04af5dd291db465f738af15d.png

 

Στα Windows 10 υπάρχουν δύο επιλογές για την αλληλεπίδραση με αποθηκευτικά μέσα USB. Η τρέχουσα προεπιλογή είναι για την βελτίωση της απόδοσης (Better Performance), που καθιστά ταχύτερη την ανάγνωση και την εγγραφή σε βάρος όμως της αναγκαστικής χρήσης «cache» που πρέπει και να «αδειάσει» σωστά πριν την αφαίρεση της συσκευής από το σύστημα.

2036665095_QuickRemoval.jpg.1694dcc666854d3b04174bfa4e97e125.jpg

Στα Windows 10 και από την έκδοση 1809, η Microsoft αλλάζει την πολιτική κατάργησης (πριν από μερικές μέρες έκανε γνωστή η εταιρεία με σχετικό άρθρο της τη συγκεκριμένη αλλαγή που είχε περάσει από πολλούς απαρατήρητη) ορίζοντας την «γρήγορη κατάργηση» ως προεπιλογή (Quick Removal), ώστε όλες οι συσκευές USB να είναι έτοιμες να αφαιρεθούν άμεσα. Το μειονέκτημα στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορά στην απόδοση του συστήματος, αφού η ταχύτητα εγγραφής ενδέχεται να υποβαθμιστεί. Βεβαίως, η Microsoft προσφέρει την δυνατότητα στον χρήστη να επιστρέψει στην παλαιότερη πολιτική κατάργησης των εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων.

SlashGear