Το Clipboard, το μέρος που καταλήγει κάθε περιεχόμενο που κάνετε Copy (αντιγραφή), αναμένεται να έχει μια πολύ σημαντική ανανέωση στην επόμενη έκδοση των Windows 10. 

Όπως μπορούν να δοκιμάσουν ήδη οι χρήστες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insiders στο οποίο κυκλοφορούν όλες οι δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 10, το νέο Clipboard είναι συνδεδεμένο με το cloud και επιτρέπει στους χρήστες να σώσουν σ' αυτό όχι μόνο την τελευταία ενέργεια που κάνουν με το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + C ή με την επιλογή Copy, αλλά όλες τις τελευταίες αντιγραφές που έχουν πραγματοποιήσει. Παρόμοια δυνατότητα προσφέρουν εδώ και χρόνια  εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών όμως πλέον αυτή αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από πολύ περισσότερο κόσμο. 

Μέσα από ένα όμορφο μενού το οποίο ο χρήστης μπορεί να φέρει στην επιφάνεια πατώντας το συνδυασμό πλήκτρων Win + V,  είναι δυνατή η περιήγηση σε όλες τις τελευταίες αντιγραφές υπό τη μορφή καρτελών, και αφού περιηγηθεί σ' αυτές, να επιλέξει για επικόλληση αυτή που θέλει. Η διαδικασία της αντιγραφής δεν περιορίζεται μόνο σε απλό κείμενο αφού μπορεί να περιέχει HTML σελίδες αλλά και εικόνες με μέγεθος μικρότερο του 1MB. Μία ακόμη λειτουργία του ανανεωμένου Clipboard είναι η δυνατότητα για τον χρήστη να «καρφιτσώσει» τις αντιγραφές που χρησιμοποιεί τακτικά, έτσι ώστε αυτές να είναι πάντα στη διάθεσή του.

Screenshot_1.jpg.c5dd64b8180e9f672c335c384eae3526.jpg

Τέλος, η λειτουργία του Clipboard δε θα περιορίζεται μόνο σε ένα σύστημα αφού ο χρήστης θα μπορεί να συγχρονίζει τα δεδομένα μεταξύ διαφορετικών Windows 10 υπολογιστών που έχει στη διάθεσή του, και να κάνει επικόλληση σε έναν υπολογιστή μια αντιγραφή περιεχομένου που έχει πραγματοποιήσει σε άλλο υπολογιστή. Θεωρείτε σίγουρο ότι η Microsoft μελλοντικά θα επεκτείνει το συγχρονισμό και σε άλλες συσκευές και πιο συγκεκριμένα στο iPhone και Android smartphones, όπως ακριβώς ανακοίνωσε πρόσφατα για τη λειτουργία Timeline.

TNW

  • Like 4