Το Microsoft Paint κάνει ένα βήμα προς το μέλλον με την ενσωμάτωση του DALL-E 3, πιο γνωστού ως Cocreator AI.

H λειτουργία που στηρίζεται στο Dall-E-3 της OpenAI, και την οποία έχουμε δει αρχικά στο Bing AI, επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εικόνες βάσει κειμένου και επιθυμητών καλλιτεχνικών στιλ.

Η Microsoft είχε αρχικά ανακοινώσει την πρόθεσή της να ενσωματώσει τα χαρακτηριστικά δημιουργίας εικόνων με AI του Bing στο Paint στις 26 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το Windows Latest, το Cocreator για το Paint έχει πλέον βγει από τη φάση δοκιμών και είναι έτοιμο για μια ευρύτερη κυκλοφορία για όλους τους χρήστες των Windows 11.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο δημιουργίας εικόνων με AI ανοίγοντας το Paint και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Cocreator στη γραμμή εργαλείων. Στη συνέχεια στο πλαίσιο κειμένου, περιγράψτε την εικόνα που θέλετε να δημιουργήσετε, π.χ. "ένα σκυλί με εντυπωσιακά ρούχα" ή "ένα ηλιοβασίλεμα στην παραλία". Έπειτα, επιλέξτε στιλ για την εικόνα σας και πατήστε το κουμπί Δημιουργία. Το Cocreator θα δημιουργήσει 3 διαφορετικές εκδοχές της εικόνας που περιγράψατε. Μπορείτε στη συνέχεια να επιλέξετε μία για να ξεκινήσετε να επεξεργάζεστε στον καμβά του Paint. 

Επιπλέον, η Microsoft έχει συμπεριλάβει ένα tutorial “βήμα προς βήμα” μέσα στο Paint το οποίο στοχεύει να εξοικειώσει τους χρήστες με τη λειτουργικότητα του Cocreator.

Η ενσωμάτωση της AI λειτουργίαςδεν είναι η μοναδική βελτίωση του Paint στα Windows 11 φέτος. Νωρίτερα, είδαμε την εισαγωγή εφέ διαφάνειας, προσφέροντας στους χρήστες πρόσθετη δημιουργική ευελιξία. Επιπλέον, έχει προστεθεί η πολυπόθητη λειτουργία των layers, προσφέροντας μια πιο εξελιγμένη προσέγγιση στην ψηφιακή τέχνη.

  • Like 6