Η Intel υπαινίχθηκε μια επερχόμενη "ανανέωση των Windows" το 2024, η οποία ελπίζει ότι θα τονώσει τις αναβαθμίσεις των υπολογιστών και θα ενισχύσει τα έσοδα.

Σε ένα συνέδριο αναλυτών τον Σεπτέμβριο, ο CFO της Intel, David Zinsner, αναφέρθηκε στην ανανέωση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, υποδηλώνοντας ότι η κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης των Windows θα μπορούσε να ωθήσει τη ζήτηση των καταναλωτών για νεότερο hardware. 

Ο Zinsner ανέφερε ότι το 2024 μπορεί να ξεκινήσει τους κύκλους ανανέωσης των PC χάρη σε αυτόν τον "καταλύτη των Windows". Τα σχόλιά του έρχονται μετά τη διαρροή εγγράφων της Intel που αναφέρονταν στα Windows 12, πυροδοτώντας εικασίες σχετικά με την επόμενη έκδοση των Windows. 

Η Intel φέρεται να προετοιμάζει τους desktop επεξεργαστές Meteor Lake για την επόμενη γενιά των Windows. Πρόσφατα ανακοίνωσε τη mobile έκδοση των Meteor Lake επεξεργαστών που θα κυκλοφορήσου αργότερα μέσα στη χρονιά, τα οποία διαθέτουν έναν αποκλειστικό συνεπεξεργαστή AI. Η προσθήκη αυτή ευθυγραμμίζεται με την προφανή εστίαση της Microsoft στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα Windows. 

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, οι ενδείξεις δείχνουν ότι τα Windows 12 θα ενσωματώνουν περισσότερες AI δυνατότητες. Σε συνέντευξη του φέτος, στέλεχος της Microsoft άφησε να εννοηθεί ότι το AI θα διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στις μελλοντικές εκδόσεις των Windows. Πρόσφατα, η Microsoft πρόσθεσε τη λειτουργία Copilot AI στα Windows 11 και έδωσε έμφαση γενικότερες σε χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης κατά την παρουσίαση νέου Surface hardware.

Το νέο Surface Laptop Studio 2 περιέχει ένα NPU (Neural Processing Unit) τσιπ για την ενεργοποίηση των εφέ του Windows Studio και όπως όλα δείχνουν, η Microsoft φαίνεται να θέτει αθόρυβα τις βάσεις για μεγαλύτερη έμφαση στην AI στα Windows. 

Σε συνδυασμό με το νέο hardware, όπως το AI τσιπ του Meteor Lake, τα Windows 12 μοιάζουν προετοιμασμένα να διευρύνουν τα όρια του AI. Η Intel ελπίζει ότι αυτό θα αναγκάσει τους καταναλωτές να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές, αυξάνοντας τις πωλήσεις τσιπ. 

Μια σημαντική νέα έκδοση των Windows που θα συνοδευτεί με την κυκλοφορία νέων επεξεργαστών που δίνουν έμφαση στην ΤΝ, θα μπορούσε να δώσει πνοή στις πωλήσεις υπολογιστών. Η Intel στοχεύει να επωφεληθεί από αυτή την "ανανέωση" για να ενισχύσει τα έσοδα της. Ενώ η Microsoft δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την ύπαρξη των Windows 12, τα σχόλια της Intel πιθανόν φανερώνουν μεγάλες αλλαγές στον ορίζοντα για τα Windows, με το τοπίο των PC το 2024 να είναι πιθανόν ριζικά διαφορετικό από το σημερινό.

  • Like 3
  • Confused 1
  • Sad 2