Η Microsoft κυκλοφορεί την ενημέρωση Windows 11 2023 (επίσης γνωστή ως έκδοση 23H2), η οποία αρχικά επρόκειτο να είναι μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις των Windows 11.

Ωστόσο, η Microsoft προχώρησε και κυκλοφόρησε νωρίτερα τον προηγούμενο μήνα πολλές από τις λειτουργίες της ενημέρωσης του 2023, συμπεριλαμβανομένων του νέου Windows Copilot, των ενημερώσεων με τεχνητή νοημοσύνη στα Paint, Snipping Tool και Photos, της υποστήριξης φωτισμού RGB, τον εκμοντερνισμό της Εξερεύνησης Αρχείων και άλλα. Η κύρια αλλαγή στην ενημέρωση Windows 11 2023 είναι η αφαίρεση της ενοποίησης του Microsoft Teams με την ονομασία Chat. Η δωρεάν έκδοση του Microsoft Teams είναι πλέον προσαρτημένή στη γραμμή εργασιών, επιτρέποντας συνομιλίες, κλήσεις και συναντήσεις με ένα κλικ.

«Το Chat γίνεται τώρα Microsoft Teams (δωρεάν έκδοση) και είναι καρφιτσωμένο από προεπιλογή στη γραμμή εργασιών», εξηγεί ο John Cable, υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft και των Windows. «Όταν κάνετε κλικ για να εκκινήσετε το Microsoft Teams, θα ανακαλύψετε μια μίνι εμπειρία επικοινωνίας που καθιστά δυνατή τη συνομιλία, την κλήση, τη συνάντηση και τη δημιουργία ενός χώρου για ομάδες για επικοινωνία σχετικά με το που θα συναντηθούν, πως θα οργανωθούν και πως θα μοιραστούν ιδέες, όλα αυτά με μόλις ένα ή δύο κλικ».

Η αρχική ενοποίηση του Microsoft Teams ήταν βαθιά ενσωματωμένη στο λειτουργικό και ενεργοποιημένη στη γραμμή εργασιών από προεπιλογή. Το Chat ήταν πάντα μια δυσνόητη λειτουργία των Windows 11 και περιοριζόταν μόνο σε καταναλωτές.

Η ενημέρωση 2023 περιλαμβάνει ακόμα αλλαγές στη διαχείριση εφαρμογών. Οι συστημικές εφαρμογές έχουν πλέον ετικέτα "σύστημα" και ξεχωριστή ενότητα στις ρυθμίσεις. Η Microsoft φαίνεται να προετοιμάζεται να επιτρέψει την αφαίρεση αυτών των συστημικών εφαρμογών στο μέλλον, πιθανόν στην επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows που θα κυκλοφορήσει το 2024.

  • Like 2