Όσοι δεν έχουν πάρει την απόφαση να αναβαθμιστούν στα Windows 10, προτιμώντας να εγκαταστήσουν στο σύστημα τους τα Windows 7, το σίγουρο είναι ότι η Microsoft δε τους κάνει τη ζωή εύκολη με εκατοντάδες ενημερώσεις να ακολουθούν την εγκατάσταση, αφού πρώτα κατέβουν από το Internet.

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του μοναδικού service pack που κυκλοφόρησε η Microsoft για τα Windows 7, η εταιρεία διαθέτει από σήμερα ένα νέο πακέτο αναβάθμισης που περιλαμβάνει όλες τις ενημερώσεις που έχουν κυκλοφορήσει από το 2011. Στην ουσία το νέο πακέτο ενημέρωσης με την ονομασία "Convenience Rollup", αποτελεί ένα δεύτερο ανεπίσημο service pack, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι χρήστες θα πρέπει να κατεβάσουν από αυτή την ιστοσελίδα αφού δε θα διατεθεί μέσω του Windows Update.

 

Για την εγκατάσταση του, ο χρήστης θα πρέπει να έχει εγκατεστημένη την ενημέρωση KB3020369 που είχε κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2015, ενώ συνολικά το πακέτο ενημερώσεων περιλαμβάνει αναβαθμίσεις που έχουν κυκλοφορήσει για τα Windows 7 από το 2011 έως τον Απρίλιο του 2016. Για τις ενημερώσεις που θα κυκλοφορήσουν μετά τον Απρίλιο, η Microsoft θα διαθέτει μηνιαία πακέτα που δεν θα περιλαμβάνουν όμως ενημερώσεις σχετικές με την ασφάλεια.

 

Win7SP1-WU.png

 


Παράλληλα η Microsoft ξεκαθαρίζει ότι το κατέβασμα και η εγκατάσταση του Convenience Rollup είναι προαιρετική, με τους ήδη χρήστες Windows 7 να συνεχίζουν να βασίζονται στο Windows Update για όλες τις απαραίτητες ενημερώσεις του λειτουργικού τους συστήματος.

 

Link.png Site: Microsoft