Το πρώτο πακέτο αναβάθμισης των Windows 8.1 ετοιμάζει πυρετωδώς η Microsoft και το οποίο αναμένεται να δούμε πολύ σύντομα.

Με πληροφορίες της ιστοσελίδας ZDNet, η αναβάθμιση η οποία θα ονομάζεται Update 1 και όχι Service Pack, θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαρτίου και με βάση συγκεκριμένες διαρροές, θα φέρνει νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

 

Μια από αυτές που φημολογούνται είναι η βελτιστοποίηση στη διαχείριση μνήμης του λειτουργικού συστήματος αλλά και του αποθηκευτικού χώρου που καταλαμβάνουν στο σύστημα, με το βλέμμα στα φθηνά tablets με οθόνη που δε θα ξεπερνά τις 8 ίντσες.

 

Με βάση φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει την προηγούμενη εβδομάδα, θα πρέπει να περιμένουμε έναν πιο εύκολο τρόπο εύρεσης της λειτουργίας τερματισμού και επανεκκίνησης του υπολογιστή, με τις σχετικές λειτουργίες να υπάρχουν στην οθόνη έναρξης. Εκεί παράλληλα βρίσκουμε πλέον και δυνατότητα αναζήτησης χωρίς να χρειάζεται να την φέρουμε στο προσκήνιο από τη charm bar.

 

Ένα από τα χαρακτηριστικά που αναμένεται να δούμε επίσης στα Windows 8.1 Update 1 είναι και η δυνατότητα pin (καρφιτσώματος) εφαρμογών από το μοντέρνο περιβάλλον των Windows, στη μπάρα εργασιών του desktop. Παράλληλα όλες οι metro εφαρμογές θα ενσωματώνουν κουμπί Χ για το απευθείας κλείσιμο τους όπως γίνεται αντίστοιχα στις Desktop εφαρμογές.

 

taskbar-thumb.jpg

 

Η έκδοση των Windows 8.1 Update 1 δε θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα την επιστροφή του μενού έναρξης, το οποίο η Microsoft προετοιμάζει για τα επερχόμενα Windows 9 τον επόμενο χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες για το μέλλον των Windows, των Windows Phone και όχι μόνο, θα μάθουμε στις αρχές Απριλίου στο συνέδριο BUILD 2014.

 

Link.png Site: http://www.zdnet.com/microsofts-windows-8-1-update-1-rumored-release-target-is-march-11-7000025559/[/url]']All about Microsoft