Το 5G έκανε πρώτα την εμφάνιση του στην Ελβετία, και λίγο αργότερα ξεκίνησε η διάθεση εμπορικών υπηρεσιών 5G και στην Μ. Βρετανία.

Τώρα, μαθαίνουμε ότι η Ιταλία είναι η 3η Ευρωπαϊκή χώρα που μέσα από το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της Vodafone, τουλάχιστον αρχικά, θα προσφέρει υπηρεσίες 5G στους πολίτες της. Η Vodafone ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες νέας γενιάς θα είναι διαθέσιμες σε 28 δήμους, σε 5 μεγάλες πόλεις της χώρας, στο Μιλάνο, στο Τορίνο, στην Μπολόνια, στην Ρώμη και στην Νάπολη. 

Η Vodafone εξήγησε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την ανακοίνωση των υπηρεσιών νέας γενιάς ότι μπορεί να είναι η πρώτη που τις λανσάρει, ωστόσο περιμένει μεγάλο ανταγωνισμό από τις TIM και Fastweb μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο Aldo Bisio, CEO της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, δήλωσε ότι μέσα στο 2021, περισσότερες από 100 χώρες και δήμοι θα απολαμβάνουν ταχύτητες gigabit, και πως θα χρειαστούν περίπου τεσσεράμισι χρόνια για να φτάσει το 5G την κάλυψη που παρέχει το 4G σήμερα. Με το λανσάρισμα του 5G, η Vodafone θα προσφέρει τρείς συσκευές που θα είναι συμβατές με τις υπηρεσίες νέας γενιάς, τα Xiaomi Mi Mix 3 5G, LG V50 ThinQ 5G και Samsung Galaxy S10 5G. Οι πελάτες της Vodafone μπορούν να διατηρήσουν το υπάρχον συμβόλαιο τους στην Vodafone Italy, ωστόσο θα πρέπει να πληρώσουν €5/μήνα επιπλέον για να χρησιμοποιήσουν τις νέες υπηρεσίες.

GSMArena