Η νέα έκδοση της διάσημης εφαρμογής επεξεργασίας φωτογραφιών έρχεται να υποστηρίξει τα τελευταίας γενιάς laptops της Apple.

Μετά την beta έκδοση του Photoshop για M1 Macs της Apple, η Adobe κυκλοφορεί την έκδοση Lightroom που θα υποστηρίζει τόσο τα τελευταίας γενιάς Macs όσο και συσκευές ARM με λειτουργικό σύστημα Windows. Η τελευταία έκδοση του Lightroom δεν βασίζεται στο emulation, αντιθέτως λειτουργεί και συνεργάζεται με τους νέους επεξεργαστές εκμεταλλευόμενο τη νέα αρχιτεκτονική.

Ο Sharad Mangalick της Adobe, εξηγεί σε μία πρόσφατη δημοσίευση:

Ανακατασκευάσαμε το Lightroom για να επωφεληθούμε από τα νεότερα οφέλη απόδοσης και ισχύος των επεξεργαστών Apple M1 και Qualcomm Snapdragon (για Windows).

Η εταιρία αναφέρει ότι το Lightroom είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις βασικές πλατφόρμες υπολογιστών (desktop, mobile & web). Η Adobe προσφέρει εδώ και αρκετά χρόνια εκδόσεις για κινητά, τόσο για iOS όσο και Android, καθώς και πρόσβαση σε εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών μέσω του browser. Η εταιρία αναφέρει ότι θα συνεχίσει να βελτιστοποιεί το Lightroom για επεξεργαστές ARM και M1 στις μελλοντικές ενημερώσεις, ενώ παράλληλα θα βελτιώνει και την απόδοση στις συσκευές με επεξεργαστές της Intel. Προς το παρόν, τα Lightroom Classic, Photoshop και Adobe Camera Raw θα λειτουργούν στις M1 συσκευές μέσω της emulation πλατφόρμας Rosetta της Apple. Η Adobe ήδη εργάζεται και στις ολοκληρωμένες εκδόσεις αυτών με την έκδοση beta του Photoshop να είναι ήδη διαθέσιμη.

Όσον αφορά τις νέες λειτουργίες των Lightroom εφαρμογών, η Adobe πρόσθεσε υποστήριξη ProRAW. Η εταιρία αναφέρει ότι οι χρήστες θα μπορούν να επεξεργάζονται φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί σε αυτή τη μορφή σε Camera Raw, Lightroom Classic ή Lightroom. Επίσης, η Adobe πρόσθεσε κάποια νέα widgets στο iOS 14, κάνοντας γρηγορότερη και ευκολότερη τη λήψη φωτογραφιών και selfies μέσω της κάμερας του Lightroom.