Όλες οι φωτογραφίες πλέον θα μπορούν να έχουν αυτό το πανέμορφο χρώμα του ηλιοβασιλέματος.

Ένας εντυπωσιακός ουρανός μπορεί να κάνει τη διαφορά σε οποιαδήποτε φωτογραφία, ειδικά όταν μιλάμε για ένα χρυσό ηλιοβασίλεμα. Και αν κάποιος ήδη το γνωρίζει αυτό, αυτή είναι η Adobe η οποία παρουσίασε ένα νέο AI εργαλείο με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να αντικαταστήσουν τον ουρανό σε οποιαδήποτε φωτογραφία.

Στο μενού του Sky Replacement εργαλείου, ο χρήστης θα βρει διάφορες επιλογές ουρανού για να διαλέξει ή θα μπορεί να προσθέσει ένα δικό του αρχείο. Επιλέγοντας τον τέλειο ουρανό για την τέλεια λήψη, ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τη φωτογραφία του. Η AI της Adobe είναι αυτή που θα κάνει όλη τη δουλειά, συνδυάζοντας όσο το δυνατόν καλύτερα τον ουρανό με το υπόλοιπο περιεχόμενο της φωτογραφίας, ώστε να υπάρχει χρωματική ακρίβεια. Για παράδειγμα αν ο χρήστης χρησιμοποιεί ένα απογευματινό ηλιοβασίλεμα με λιγότερο φωτισμό, η AI θα προσαρμόζει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις ούτως ώστε τα αντικείμενα της φωτογραφίας να «δένουν» μεταξύ τους.

Η AI της Adobe ονομάζεται Sensei και έχει ήδη φέρει κι άλλες λειτουργίες, όπως δημιουργικά εφέ & φίλτρα στα smartphones αλλά και εύκολη επιλογή αντικειμένων μέσα σε μια φωτογραφία. Το νέο εργαλείο αντικατάστασης ουρανού θα ενσωματωθεί σύντομα στο Photoshop και αναμένουμε να μάθουμε ακόμη περισσότερα για αυτό αλλά κι άλλες λειτουργίες της Sensei AI στο ετήσιο συνέδριο Adobe Max που θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου.

  • Like 2