Η Adobe ανακοίνωσε μια νέα σουίτα εργαλείων δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Firefly.

Τα εργαλεία, τα οποία βασίζονται στο μακροχρόνιο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, το Sensei, έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους επαγγελματίες μοντέρ να μειώσουν το φόρτο εργασίας τους, ενισχύοντας τα επίπεδα χρώματος, εισάγοντας εικόνες placeholders, προσθέτοντας εφέ και προτείνοντας αυτόνομα b-roll για ένα συγκεκριμένο project. Τα νέα χαρακτηριστικά αναμένεται να είναι διαθέσιμα μέσω του προγράμματος beta του Firefly αργότερα φέτος.

Το Firefly είναι μια σουίτα δημιουργικών μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν τόσο να δημιουργήσουν όσο και να μετασχηματίσουν ήχο, βίντεο, illustrations και τρισδιάστατα μοντέλα χρησιμοποιώντας προτροπές κειμένου με τον ίδιο τρόπο που κάνουν το Dall-E και το ChatGPT. Οι λειτουργίες είναι ήδη διαθέσιμες σε όλο το οικοσύστημα της Adobe, συμπεριλαμβανομένων των Premiere Pro, Illustrator, After Effects και Photoshop. Οι νέες λειτουργίες που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν "βελτιώσεις χρωμάτων με εισαγωγή κειμένου", οι οποίες μπορούν να ρυθμίζουν τα επίπεδα φωτεινότητας και κορεσμού και να μετατοπίζουν την ώρα της ημέρας ή του έτους χρησιμοποιώντας προτροπές φυσικής γλώσσας.

Οι δυνατότητες δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης θα επεκταθούν και στον ήχο, με τη δυνατότητα εισαγωγής μουσικής υπόκρουσης και ηχητικών εφέ περιγράφοντας με κείμενο τι επιθυμεί ο δημιουργός. Οι λειτουργίες animated γραμματοσειρών που είχαμε δει τον περασμένο μήνα αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες σύντομα, καθώς και μια αυτοματοποιημένη λειτουργία b-roll που αναλύει το περιεχόμενο του σεναρίου για να δημιουργήσει storyboards και να προτείνει βίντεο κλιπ. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το Firefly θα δημιουργήσει ακόμη και εξατομικευμένους how-to οδηγούς για να καθοδηγήσει τους νέους χρήστες στη διαδικασία χρήσης αυτών των λειτουργιών.

Η νέα σουίτα της Adobe με τα εργαλεία επεξεργασίας Firefly generative AI υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι επαγγελματίες μοντέρ αυτοματοποιώντας πολλές από τις κουραστικές εργασίες που σχετίζονται με την επεξεργασία βίντεο και ήχου. Επιτρέποντας στους χρήστες να πληκτρολογούν απλώς τις ιδέες τους στην προτροπή κειμένου AI του Firefly και αφήνοντας τον αλγόριθμο να κάνει τη δουλειά του, η Adobe δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επικεντρωθούν στο δημιουργικό τους όραμα αντί να αναλώνονται σε τεχνικές λεπτομέρειες.