Οι "οπαδοί" του γρήγορα αναπτυσσόμενου OpenOffice άρχισαν να ανησυχούν, για το μέλλον του, τα σχέδια και τις ιδέες που υπάρχουν για το γνωστό πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης μεταξύ Oracle-Sun. Μερικοί "φωνάζουν" στην Oracle για να γίνει η σουίτα ανεξάρτητη, ενώ άλλοι θέλουν να δουν την εταιρεία να "σηκώνει τα μανίκια" της και να καταστρώνει σχέδια για μια αντίστοιχη δικιά της όμως εφαρμογή. Η Oracle παρολαυτά, αρνήθηκε να κάνει σχόλια.

 

Ο υπεύθυνος marketing για το OpenOffice John McCreesh ανέφερε σε μια δημόσια δήλωση του ότι το μέλλον του στοχεύει στο να γίνει ένα ανεξάρτητο project. Ακόμα, πιστεύει πως το να "αποκολληθεί" από την Oracle, νομικά αλλά και σε πλαίσια ανάπτυξης θα είναι ωφέλιμο για το OpenOffice γιατί θα τους επιτρέψει να βρουν νέες πηγές εσόδων και θα συμβάλλει στη μέλλουσα ίσως ανάπτυξη μια δικιάς τους εφαρμογής.

 

Άλλοι βλέπουν το θέμα από μια διαφορετική γωνία και ισχυρίζονται πως η αν η Oracle κρατήσει κοντά της το συγκεκριμένο σχέδιο οι συνεργάτες της θα το πάρουν πιό "σοβαρά" με αποτέλεσμα να γίνει η εφαρμογή ένας ισχυρός αντίπαλος της Microsoft και να μην παραμείνει απλά μια δωρεάν εναλλακτική λύση. Όλα βέβαια εξαρτώνται από την ίδια την εταιρεία. Κάθε ιδέα έχει τα δικά της ωφέλη αλλά η ανεξαρτητοποίηση φαντάζει ως η σωστή λύση για μια open-source community.

 

Source.png Πηγή: thelab.gr