Η δωρεάν σουίτα εφαρμογών OpenOffice που ανήκει στη κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού, κυκλοφόρησε σήμερα την έκδοση 3.2 και παράλληλα δημοσιοποίησε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το OpenOffice 3.2 έχει σημαντικά βελτιωμένη ταχύτητα εκκίνησης των εφαρμογών του η οποία φτάνει έως και το 40% σε σύγκριση με τη προηγούμενη έκδοση. Επιπλέον έχουν γίνει προσπάθειες για μεγαλύτερη συμβατότητα στο άνοιγμα εγγράφων που έχουν δημιουργηθεί με το Office 2007 καθώς και αρχείων τα οποία προστατεύονται με κωδικό. Το Calc, η εφαρμογή που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία λογιστικών φύλλων, έχει τη μερίδα του λέοντος στο σύνολο των αλλαγών που έχουν γίνει στη σουίτα του OpenOffice.

 

Από το επίσημο ντεμπούτο του τον Απρίλιο του 2002 μέχρι σήμερα, το OpenOffice έχει "κατέβει" 300 εκατομμύρια φορές ενώ οι μισές από αυτές έχουν προέλθει από την επίσημη ιστοσελίδα της σουίτας. Και η έκδοση 3.2 διατίθεται πλήρως εξελληνισμένη, αποτέλεσμα προσπάθειας της ελληνικής κοινότητας του OpenOffice.

 

File.png Download: OpenOffice 3.2 (Αγγλική έκδοση) | Ελληνική έκδοση

Link.png Site: OpenOffice 3.2 Χαρακτηριστικά