Πέρυσι τέτοια εποχή στο Λας Βέγκας, η BMW συγκέντρωνε επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας με το iX Flow, το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που άλλαζε χρώματα -έστω κι αν αυτά ήταν μόλις τρία (γκρι, λευκό και μαύρο).

Φέτος οι Γερμανοί… ξανάρθαν και τα όσα είχαν να παρουσιάσουν ήταν άκρως εντυπωσιακά, έχοντας σημειώσει τρομακτική πρόοδο μέσα σε διάστημα ενός έτους. Αυτή τη φορά το δημιούργημά τους ακούει στο όνομα i Vision Dee, ένα φουτουριστικό σεντάν μεσαίου μεγέθους που αντιπροσωπεύει το όραμα της BMW «των μελλοντικών ψηφιακών εμπειριών, μέσα και έξω από το όχημα».

Όσο για το πώς επιτυγχάνεται αυτό; Μέσω της εφαρμογής μίας στρώσης μεμβράνης e-paper από την E Ink. Αυτή αποτελείται από 240 τμήματα, καθένα εκ των οποίων ελέγχεται αυτόνομα και ανεξάρτητα, δημιουργώντας στην πράξη απεριόριστους χρωματικούς συνδυασμούς για το εξωτερικό του αυτοκινήτου μέσα σε δευτερόλεπτα. Η επεξεργασία της μεμβράνης για την άψογη εφαρμογή της στις επιφάνειες του οχήματος έχει γίνει από τους τεχνικούς της BMW οι οποίοι πάντως εξακολουθούν και εργάζονται με στόχο τη βελτίωση της αντοχής και της ανθεκτικότητάς της σε καθημερινές φθορές.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του i Vision Dee, η BMW έχει αποφύγει τις υπερβολές, θέλοντας το κοινό να εστιάσει στην ψηφιακή εμπειρία. Το DNA της BMW πάντως είναι εμφανές με τη μάσκα, τα φώτα και επιλεγμένα αναλογικά στοιχεία να κλείνουν το μάτι στους λάτρεις του κλασικού. Η BMW έχει κάνει μια δοκιμή με μία νέα έκδοση της οθόνης Head-Up που μάλιστα καταλαμβάνει ολόκληρο το πλάτος του παρμπρίζ, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει πόσο πολύ θέλει να… ψηφιοποιήσει την οδηγική εμπειρία που απολαμβάνει.

Όπως ανακοίνωσε η BMW, το μέλλον της είναι ηλεκτρικό, κυκλικό και ψηφιακό και εμείς είμαστε περίεργοι να δούμε τι θα μας δείξει σε έναν χρόνο από τώρα.
 

  • Like 4
  • Confused 1