Η διοίκηση του Προέδρου Joe Biden προχώρησε πρόσφατα στην εξαγγελία -μέσω του Υπουργείου Ενέργειας- ότι θα επιβραβεύσει με $2,8 δισεκατομμύρια όσες εταιρείες αναπτύσσουν υλικά και μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα επί Αμερικανικού εδάφους.

Λίγο μετά την εξαγγελία, ο όμιλος BMW ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επενδύσει επιπλέον $1,7 δισεκατομμύρια στα σχέδια της για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η Βαυαρική εταιρεία θα επενδύσει $1 δισεκατομμύριο στην επέκταση του εργοστασίου κατασκευής Spartanburg στην Νότια Καρολίνα για να ξεκινήσει η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων ενώ τα υπόλοιπα $700 εκατομμύρια θα επενδυθούν σε μία άλλη εγκατάσταση που διατηρεί κοντά, στην πόλη Woodruff, για την κατασκευή υψηλής τάσεως μπαταριών.

4e074dc0-4fe5-11ed-bdfd-3a5c9ed8067b.webp

Το εργοστάσιο Spartanburg έχει αναλάβει την παραγωγή των οχημάτων της σειράς «Χ» της BMW. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αμερικάνικου παραρτήματος του ομίλου, Oliver Zipse, το Spartanburg πρόκειται να αποτελέσει το κέντρο της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της γκάμας των οχημάτων της Βαυαρικής εταιρείας. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει τουλάχιστον έξι ηλεκτρικά οχήματα της σειράς «X» μέχρι το 2030 στο εργοστάσιο, ημερομηνία που αποτελεί ορόσημο και για τη διοίκηση Biden καθώς έχει βάλει στόχο οι μισές πωλήσεις αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 2030 να αφορούν ηλεκτρικά οχήματα.

Η BMW επίσης σκοπεύει να κατασκευάσει 6ης γενιάς κυψέλες μπαταριών στο εργοστάσιο που διατηρεί κοντά στην πόλη Woodruff αξιοποιώντας την τεχνολογία της εταιρείας Envision AESC. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι νέες μπαταρίες θα προσφέρουν 20% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από τη σημερινή τεχνολογία, και επομένως μεγαλύτερη εμβέλεια στα οχήματα και θα υποστηρίζουν 30% ταχύτερη φόρτιση. Οι εκπομπές CO2 επίσης θα μειωθούν κατά 60% χάρη στη χρήση ενέργειας κατά τη διαδικασία παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές καθώς και δευτερογενή ορυκτά.

  • Like 2