Κυριολεκτικά στον ορίζοντα βρίσκονται τα “ιπτάμενα ταξί” της Uber, καθώς η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δοκιμές τους από το 2020 στην περιοχή Fort-Worth του Ντάλας.

Μάλιστα, στόχος της Uber είναι οι δοκιμές να επεκταθούν και στο Ντουμπάι την ίδια χρονιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης που θα φιλοξενηθεί τότε στην πόλη.

 

Η εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδιά της στο συνέδριο Elevate, που πραγματοποιεί στο Ντάλας. Μάλιστα, το χρονοδιάγραμμά της προβλέπει πως τα πρώτα “ιπτάμενα ταξί” θα τεθούν σε κυκλοφορία το 2023, δηλαδή μόλις 6 χρόνια από σήμερα.

 

Σε αντίθεση με τον τρόπο λειτουργίας της υπάρχουσας υπηρεσίας ridesharing, όπου μπορεί κανείς να κλείσει ένα όχημα που θα τον παραλάβει ακριβώς από το σημείο αφετηρίας και θα τον αφήσει έξω από τον προορισμό του, τα “ιπτάμενα ταξί” θα εκτελούν διαδρομές ανάμεσα σε συγκεκριμένους σταθμούς. Οι σταθμοί αυτοί, τους οποίους οι Uber ονομάζει vertiport, θα βρίσκονται διάσπαρτοι στην πόλη.

 

Αυτό που δίνει μεγαλύτερη πιθανότητα υλοποίησης στο σχέδιο της εταιρείας είναι το γεγονός ότι έχει βρει υποστήριξη από μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον τομέα της αεροπλοΐας. Ήδη οι Embraer, Bell Helicopter, Mooney, Pipistrel Aircraft και Aurora Flight Services έχουν συνδράμει στο πρότζεκτ της Uber.

 

Link.png Site: ΤheΝextWeb