Τρόπους για να κάνουν πιο “πράσινη” τη λειτουργία τους διερευνούν τα Βασιλικά Ταχυδρομεία, ξεκινώντας μία νέα πιλοτική δοκιμή ηλεκτρικών βαν της εταιρείας Arrival.

Στο πλαίσιο της δοκιμής, που άρχισε χθες, θα χρησιμοποιηθούν 9 οχήματα διάφορων μεγεθών και με εμβέλεια έως 160 χιλιόμετρα, τα οποία από τις κεντρικές εγκαταστάσεις διανομής, στο κεντρικό Λονδίνο, θα μεταφέρουν δέματα και επιστολές σε άλλα σημεία της πόλης και τα περίχωρα.

 

Τα βαν συγκαταλέγονται στα πρώτα οχήματα που προέκυψαν από τη γραμμή παραγωγής του νέου εργοστασίου της Arrival στο Banbury. Η συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση των ταχυδρομείων να αγοράσουν 100 ηλεκτρικά βαν από την Peugot, σε συνέχεια της πετυχημένης δοκιμής που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο.

 

Τα οχήματα θα μπορούν σε υπηρεσία τον Δεκέμβριο, ενώ τα ταχυδρομεία θα εγκαταστήσουν επίσης σταθμούς φόρτισης σε υποκαταστήματά τους σε όλη τη Βρετανία, δημιουργώντας έτσι μία υποδομή υποστήριξης του “πράσινου” στόλου της. Βέβαια, όλα αυτά τα ηλεκτρικά βαν είναι αριθμητικά μία πολύ μικρή μειοψηφία έναντι των 49.000 οχημάτων που χρησιμοποιεί η ταχυδρομική υπηρεσία. Ωστόσο, αποτελούν αναμφισβήτητα μία αρχή.

 

Link.png Site: Εngadget