Τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα παρουσιάζουν αύξηση τελευταία στη Γαλλία, και η Γαλλική κυβέρνηση όσο και οι αρχές άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα, ορισμένα από τα οποία έχουν ξεσηκώσει διαμαρτυρίες.

Ένα από αυτά που βρίσκονται στα σχέδια της Γαλλικής κυβέρνησης είναι η μείωση του ορίου ταχύτητας σε κεντρικούς δρόμους στα 80 χλμ./ώρα από τα 90 χλμ./ώρα, μέτρο που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα σώσει περίπου 350 με 400 ζωές μέχρι τον Ιούλιο του 2020. Τώρα, η Γαλλική κυβέρνηση και οι αρχές ανακοίνωσαν μία ακόμη αλλαγή στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας καθιστώντας παράνομη τη χρήση του κινητού εντός του αυτοκινήτου όταν αυτό κινείται σε δημόσιους δρόμους ή ακόμα και όταν βρίσκεται σταματημένο στην άκρη του δρόμου, ανεξάρτητα από το αν εμποδίζει ή όχι την κυκλοφορία, αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro.

Η χρήση του κινητού εντός του αυτοκινήτου, που θα βρίσκεται σταματημένο στην άκρη του δρόμου, ακόμα και με σβηστό τον κινητήρα, θα τιμωρείται αυστηρά, είτε ο οδηγός κρατάει το κινητό στα χέρια του είτε χρησιμοποιεί hands-free ή ακόμα και αν χρησιμοποιεί Bluetooth και το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου του έχοντας ελεύθερα τα χέρια του.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο €135 και με πόντους στο σύστημα πόντων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Για να χρησιμοποιήσει το κινητό του θα πρέπει να έχει σταθμεύσει σε προκαθορισμένα σημεία. Σε διαφορετική περίπτωση, η χρήση του κινητού θα πρέπει να δικαιολογείται από κάποια βλάβη του αυτοκινήτου ή κάποιο ατύχημα. 

Engadget

  • Like 1