Στη CES 2016 η Volkswagen παρουσίασε ένα τύπου crossover concept car, το BUDD-e, το οποίο ενσωματώνει μια σειρά από τεχνολογίες και χαρακτηριστικά, που ενδέχεται να δούμε σε μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας.

Το Volkswagen BUDD-e αξιοποιεί μια Modular Electric Platform, την οποία η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει ως βάση για τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσει τα επόμενα χρόνια. Η μέγιστη ταχύτητα του BUDD-e είναι 150 χιλιόμετρα ανά ώρα περίπου, ενώ, σύμφωνα με τη Volkswagen, με πλήρως φορτισμένη μπαταρία το αυτοκίνητο μπορεί να καλύψει συνολική απόσταση 600 χιλιομέτρων (με βάση το New European Driving Cycle).

 

Μάλιστα, η Volkswagen ισχυρίζεται ότι μέχρι το 2019 θα έχει κατασκευάσει μπαταρίες για τα αυτοκίνητά της, οι οποίες θα μπορούν να φορτίσουν από το 0 μέχρι το 80% σε μόλις 15 λεπτά. Στο μπροστινό μέρος του εσωτερικού του οχήματος εντοπίζεται μια μεγάλη οθόνη, η οποία λειτουργεί ως κέντρο ελέγχου και παροχής χρήσιμων πληροφοριών.

 

Συγκεκριμένα, η εν λόγω οθόνη, μεταξύ άλλων, παρέχει οδηγίες πλοήγησης, πληροφορίες για το αυτοκίνητο, δεδομένα σχετικά με το ταξίδι και πληροφορίες για τον καιρό. Όσον αφορά τον έλεγχο των λειτουργιών του αυτοκινήτου, το BUDD-e αξιοποιεί gestures και φωνητικές εντολές, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να αναγνωρίζει ποιο μέλος της οικογένειας εκφωνεί μια εντολή, ώστε, παραδείγματος χάρη, εάν πρόκειται για ρύθμιση της θερμοκρασίας της καμπίνας, να δίνει προτεραιότητα στις ρυθμίσεις που προτιμά το συγκεκριμένο άτομο. Επιπλέον, το τιμόνι δεν διαθέτει συμβατικά κουμπιά, αλλά capacitive buttons.

 


gallery_286955_2777_85159.jpg

 


Ένα από τα σημαντικότερα σχέδια της Volkswagen είναι η IoT (Internet of Things) ενσωμάτωση του BUDD-e, ώστε να μπορεί να επικοινωνεί και με άλλες smart συσκευές που έχει στην κατοχή του ο χρήστης και βρίσκονται στο σπίτι του. Παραδείγματος χάρη, το BUDD-e θα μπορούσε να προβάλλει στον χρήστη βίντεο, το οποίο θα δείχνει ποιος χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού, κατά την απουσία του ιδιοκτήτη.

 

gallery_286955_2777_38162.jpg

 


Το Volkswagen BUDD-e λοιπόν, ενσωματώνει μεγάλο αριθμό τεχνολογιών, ορισμένες εκ των οποίων ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της Volkswagen. Όπως και να έχει, το συγκεκριμένο μοντέλο και οι τεχνολογίες του μας δείχνουν τον δρόμο που σκοπεύει να ακολουθήσει η Volkswagen, αναφορικά με την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων.

 


gallery_286955_2777_94653.jpg

 

Η αποστολή του insomnia στην CES είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ