Τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, θα είναι πραγματικότητα σε λίγα χρόνια, με τις ανακοινώσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών να διαδέχονται η μία την άλλη.

Η τελευταία έρχεται από τη Volvo, με τη διαφορά ότι η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεργαστεί με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Silicon Valley, την Uber, με την κοινή επένδυση των δύο εταιρειών να ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το πλάνο, αυτό αφορά την ανάπτυξη δυνατότητας πλήρους αυτόνομης οδήγησης στο κορυφαίο αυτοκίνητο της Volvo, το XC90V, με την Uber να προμηθεύεται έναν άγνωστο αριθμό των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, στο οποίο και θα εγκαθιστά το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Το σύστημα αυτό θα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της Uber ως υπηρεσία μετακίνησης επιβατών.

 

Με τη σειρά της η Volvo που έχει βάση στη Σουηδία αλλά ανήκει στην κινεζική Geely, θα χρησιμοποιήσει ως βάση το ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου για την ανάπτυξη του δικού της ξεχωριστού σχεδίου αυτόνομης οδήγησης, το οποίο για την ώρα προϋποθέτει την παρουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι. Η κοινή επένδυση θα χρησιμοποιηθεί στην έρευνα και την κατασκευή hardware όπως διάφοροι αισθητήρες οι οποίοι θα είναι σε θέση να εντοπίζουν την κίνηση στους δρόμους και τυχόν εμπόδια. Ακόμα η συνεργασία των δύο εταιρειών επεκτείνεται και στην ανάπτυξη λογισμικού το οποίο θα είναι αναγκαίο για τη λειτουργία του αυτόνομου οχήματος.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Uber ξεκινά από αυτό το μήνα τις πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές επιβατών με ειδικά τροποποιημένα αυτοκίνητα XC90V της Volvo (φωτογραφία), μέσα στα οποία θα βρίσκονται ένας μηχανικός και ένα οδηγός της εταιρείας προκειμένου να επιβλέπουν τη λειτουργία του αυτόνομου συστήματος.

 

Link.png Site: VentureBeat