Ο ιδρυτής της Tesla Elon Musk επιβεβαίωσε πως η Tesla Motors θα αρχίσει την παραγωγή του πολυαναμενόμενου Model 3 αυτή την εβδομάδα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, μέσω του Twitter, είχε ανακοινώσει πως το νέο μοντέλο πληροί πλέον και επισήμως όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να ξεκινήσει η παραγωγή του.

 

Το πρώτο Model 3 αναμένεται να είναι έτοιμο την επόμενη Παρασκευή. Ο Musk υπόσχεται πως οι αποστολές στους πρώτους 30 πελάτες θα γίνουν στο τέλος του μήνα – για την ακρίβεια, στις 28 Ιουλίου. Στόχος της Tesla είναι να αυξάνει εκθετικά την παραγωγή της στο προσεχές διάστημα, ώστε μέσα σε λίγους μήνες να καλύψει τις 400.000 προπαραγγελίες για το Model 3.

 

Στα αποκαλυπτήρια του Model 3, που είχαν γίνει τον Απρίλιο του 2016, ο Musk είχε αναφέρει πως στόχος της εταιρείας είναι με το συγκεκριμένο μοντέλο να κάνει προσιτή την ηλεκτροκίνηση σε πολύ ευρύτερο καταναλωτικό κοινό. Όπως είχε ανακοινωθεί τότε, η βασική έκδοση θα ξεκινά από τα 35.000 δολάρια, ωστόσο θα υπάρξουν ταχύτερες και με πλουσιότερο εξοπλισμό εκδόσεις, με τιμή που θα φτάνει έως και στα 50-60.000 δολάρια.

 

Το αυτοκίνητο θα μπορεί και φτάνει τα 0-100χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία της βασικής έκδοσης θα είναι τουλάχιστον 344 χιλιόμετρα. Στον στάνταρντ εξοπλισμό, θα περιλαμβάνεται το απαραίτητο hardware στο σύστημα Autopilot καθώς και η τεχνολογία Supercharging.

 

Link.png Site: Thenextweb