Απόσταση 320-480 χλμ. θα μπορεί να διανύσει το ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla πριν χρειασθεί να επαναφορτισθεί, σύμφωνα με άρθρο του Reuters.

Η Tesla έχει δηλώσει πως θα αποκαλύψει το όχημα σε εκδήλωση τον Σεπτέμβριο, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία.

 

Η πληροφορία φαίνεται πως προέρχεται από τον επικεφαλής της Ryder, μίας εταιρείας διαχείρισης φορτηγών με έδρα τη Φλόριντα. Όπως δήλωσε στο Reuters, η Tesla επικεντρώνεται «σε ένα ηλεκτρικό τράκτορα χωρίς κουκέτα, που θα μπορεί να ταξιδέψει για 320-480 χλμ. με τυπικό φορτίο, πριν χρειαστεί να επαναφορτισθεί».

 

Είναι πολύ πιθανό ότι ο επικεφαλής της Ryder έχει δει το φορτηγό ή σχέδιά του. Τον Ιούνιο, ο Elon Musk είχε αναφέρει πως η εταιρεία συγκέντρωνε σχόλια και αντιδράσεις από εταιρείες του κλάδου.

 

Πάντως, αν και η συγκεκριμένη αυτονομία είναι αρκετή για ένα ηλεκτρικό σεντάν ή SUV, ισοδυναμεί είναι 2 έως τρεις φορές μικρότερη από την απόσταση που μπορεί να διανύσει ένας συμβατικός τράκτορας, με γεμάτο καύσιμο το ντεπόζιτό του. Ειδικοί έχουν εκφράσει τις απορίες τους για πόσο μεγάλη χωρητικότητα μπορεί να έχει η μπαταρία που θα «στριμωχθεί» στο σχέδιο ενός τράκτορα, ώστε η ιδέα να μην γίνει υπερβολικά ακριβή για να είναι εφαρμόσιμη.

 

Link.png Site: Verge