Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Yahoo Autos, η Google συνεργάζεται με τη Ford για τη δημιουργία αυτοκινήτου με λειτουργία αυτόματου πιλότου. Βέβαια, καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει επιβεβαιώσει τις φήμες, επομένως δεν γνωρίζουμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την εν λόγω συνεργασία.

Σύμφωνα με το Yahoo, θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία αυτο-οδήγησης της Google για το εν λόγω εγχείρημα. Επίσης, πριν από μερικές ημέρες το Bloomberg δημοσίευσε άρθρο, που έλεγε ότι η Google θέλει να δημιουργήσει τμήμα αυτο-οδηγούμενων οχημάτων, το οποίο θα υπάγεται στην Alphabet και θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το Uber (με τη διαφορά ότι τα οχήματα δεν θα έχουν οδηγό).

 

Ακόμη, η Google ενδέχεται να συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες πέρα από τη Ford, καθώς, σύμφωνα με το Yahoo, έχει έρθει σε επικοινωνία και με άλλες εταιρείες, προκειμένου να τις πείσει να χρησιμοποιήσουν το δικό της σύστημα αυτο-οδήγησης.

 

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, πρόκειται για φήμες και όχι για βέβαιες πληροφορίες, ωστόσο, σε μερικές εβδομάδες από σήμερα, στη CES 2016, μπορεί να γνωρίζουμε με βεβαιότητα καθώς τότε φημολογείται ότι θα ανακοινώσουν τη συνεργασία τους η Google και η Ford.

 

Link.png Site: Engadget