Τα σχέδια για ένα μεγάλο δίκτυο ταχυφορτιστών ανακοίνωσε σήμερα η nrg, σε συνεργασία με τα πρατήρια Shell και AVIN.

Αυτό θα γίνει πραγματικότητα σε διάστημα 2 ετών όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην επίσημη παρουσίαση της εταιρείας, λανσάροντας την υπηρεσία incharge. Στόχος είναι οι ταχυφορτιστές της υπηρεσίας να εγκατασταθούν σε στρατηγικά σημεία των κεντρικών αυτοκινητοδρόμων, και να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου, ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο 80% της δυναμικότητάς του σε λιγότερο από μισή ώρα.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της nrg για το αμέσως επόμενο διάστημα περιλαμβάνει την πλήρη κάλυψη του οδικού δικτύου στην Ελλάδα, «με περισσότερα από 1000 κομβικά σημεία φόρτισης εντός των αστικών κέντρων, τόσο μέσω των πρατηρίων Shell και AVIN, όσο και μέσω σημαντικών συνεργασιών με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς». Ο χρήστης μέσω του web αλλά και της εφαρμογής incharge θα μπορεί να δει εκτός από τη θέση των φορτιστών, την ταχύτητά φόρτισης που προσφέρουν αλλά και το αν είναι δεσμευμένοι το συγκεκριμένο διάστημα.

Σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, η nrg ανακοίνωσε ότι από τα περίπου 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα, η Ευρώπη θα φτάσει έως το 2025 τα 70 εκατομμύρια, με το μερίδιο του λέοντος να παράγεται εσωτερικά.Αντίστοιχα στην Ελλάδα, αναμένεται μέχρι το 2030 το 30% των πωλούμενων αυτοκινήτων να είναι ηλεκτρικά ξεπερνώντας σε σύνολο τις 300.000 οχήματα. 

 

  • Like 9