Στόχος η αξιοποίηση της τεχνολογίας που αναπτύσσει η βρετανική startup για την έως και 30% ταχύτερη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων της σουηδικής πολυεθνικής.

Η Volvo προχώρησε σε επένδυση στη Breathe Battery Technologies και πρόκειται να ενσωματώσει το λογισμικό διαχείρισης μπαταριών που αναπτύσσει η βρετανική startup, με στόχο τον περιορισμό του χρόνου που θα απαιτείται για τη φόρτιση της νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων της σουηδικής εταιρίας κατά 30%, σύμφωνα με την ανακοίνωση στην οποία προχώρησαν από κοινού οι δύο εταιρίες.

Δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το ακριβές ύψος της επένδυσης, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω του Volvo Cars Tech Fund, δηλαδή του επενδυτικού βραχίονα της σουηδικής πολυεθνικής.

Η τεχνολογία που αναπτύσσει η Breathe αναμένεται να είναι διαθέσιμη στα νέα ηλεκτρικά οχήματα της Volvo, μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

"Ουσιαστικά, το ζήτημα είναι να βελτιωθεί ένα σημείο που δυσκολεύει τους πελάτες", δήλωσε στο Reuters η Ανν-Σοφί Έκμπεργκ, επικεφαλής του Volvo Cars Tech Fund. Η επένδυση στη Breathe διασφαλίζει ότι "εξασφαλίζουμε προτεραιότητα, πληροφορίες και επίσης καλή συνεργασία...ώστε να ενσωματώσουμε πρώτοι τις νέες τεχνολογίες", ανέφερε η Έκμπεργκ.

Μια βασική πρόκληση για τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι πως, παρότι οι ταχυφορτιστές έχουν τη δυνατότητα να διοχετεύουν γρηγορότερα ενέργεια στα ηλεκτρικά οχήματα, το λογισμικό αυτών των αυτοκινήτων συχνά περιορίζει την απορροφούμενη ενέργεια, προκειμένου να αποτρέψει την υπερθέρμανση ή την πρόκληση κάποιας βλάβης στη μπαταρία.

Ο Ίαν Κάμπελ, διευθύνων σύμβουλος της Breathe, δήλωσε ότι το λογισμικό φόρτισης που αναπτύσσει η εταιρία, με τη χρήση αλγορίθμου, επιτρέπει το σχηματισμό καλύτερης εικόνας ως προς την υγεία των επιμέρους κυψελών της συστοιχίας των μπαταριών, οπότε το όχημα αποκτά τη δυνατότητα να φορτίζεται στο μέγιστο βαθμό, ενώ παράλληλα να παραμένει ασφαλές, χωρίς να αλλοιώνεται η χημική σύσταση της μπαταρίας.

"Αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου προκειμένου να ξεκλειδώσει μια φοβερά μεγάλη αλλαγή στις μπαταρίες, καθώς με την πάροδο του χρόνου καθορίζεται η συμπεριφορά τους περισσότερο από το λογισμικό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κάμπελ.

  • Like 1