Η CES δεν αφορά μόνο gadgets αφού τα τελευταία χρόνια, οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιλέγουν τη συγκεκριμένη έκθεση για να παρουσιάσουν το όραμα τους για το μέλλον.

Μία από αυτές είναι η Mercended-Benz η οποία αυτή την εβδομάδα παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο της πρωτότυπο αυτοκίνητο, το F 015 το οποίο ενσωματώνει όλη την τεχνολογική καινοτομία της Γερμανικής εταιρείας σε ένα ωοειδές σχήμα.

 

Με σύνθημα «Πολυτέλεια εν κινήσει» το οποίο αποτελεί μέρος και της ονομασίας, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι αυτόνομο, με το τελευταίο πράγμα που θα ενδιαφέρει τους επιβάτες του να είναι η οδήγηση του. Η Mercedes έχει δώσει έμφαση στο μεγάλο σαλόνι του αυτοκινήτου το οποίο αποτελείται από τέσσερις θέσεις οι οποίες μπορούν να περιστραφούν έτσι ώστε να μπορέσει να αντικρίσει η μία την άλλη.

 

mercedes-701-4.jpg

 

Μια μεγάλη επιφάνεια από οθόνες περιμετρικά, δίνουν την ευκαιρία στους επιβάτες να αλληλεπιδράσουν με διάφορα εργαλεία ελέγχου αλλά και ψυχαγωγίας, με υποστήριξη αναγνώρισης χειρονομιών και ήριδας ματιού.

 

Επιπλέον μια σειρά από LED φώτα στο εμπρόσθιο και πίσω μέρος του αυτοκινήτου, αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη λειτουργία οδήγησης του αυτοκινήτου, με το άσπρο χρώμα να δηλώνει ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται οδηγό ενώ με μπλε χρώμα ότι είναι σε αυτόνομη λειτουργία.

 

Με την εκτεταμένη χρήση ενισχυμένων ανθρακονημάτων, ένα υλικό που χρησιμοποιεί και η BMW στα μοντέλα i3 και i8, το Mercedes F 015 λειτουργεί με υδρογόνο το οποίο φυλάσσεται σε δεξαμενές 5.4 κιλών και πίεσης 700 bar, με κατανάλωση 0.6 κιλών υδρογόνου για απόσταση 100 χιλιομέτρων.

 

 

Μπορεί να μη δούμε ποτέ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στους δρόμους, όμως τα σχέδια της Mercedes-Benz προχωράνε, με την εταιρεία να υπόσχεται μια πρώτη έκδοση αυτόνομου οχήματος σε sedan που θα κυκλοφορήσει το 2020.

 

Link.png Site: Wired

Link.png Site: Autotriti