Από ότι φαίνεται, οι Ινδοί κατασκευαστές σκούτερ και μοτοσικλετών θα πρέπει να καταστρώσουν τα σχέδια τους για την μετάβαση της παραγωγής τους στην ηλεκτρική εποχή ακόμα πιο σύντομα από όσο αναμενόταν.  

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, Ινδοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν πρόσφατα με εκπροσώπους εταιρειών όπως των Bajaj Auto και Hero MotorCorp για να τους ζητηθεί να συμμετάσχουν στις προσπάθειες της κυβέρνησης που αφορούν στην μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει επί του παρόντος μία σειρά από προτεινόμενους κανόνες και νόμους για «καθαρές μετακινήσεις».

Υπό τη νέα νομοθεσία, οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες ride-hailing όπως η Uber θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι το 40% του στόλου τους μέχρι το 2026 αποτελείται από ηλεκτροκίνητα οχήματα. Επίσης, από το 2025, όλα τα σκούτερ και οι μοτοσυκλέτες με κυβισμό άνω των 150cc που πωλούνται στην χώρα θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά.

indian.jpg.12e3757b51fe5beaf4ff7cc09f7857e3.jpg

Οι κατασκευαστές των οχημάτων εξέφρασαν στις αρχές την δυσαρέσκεια τους για τις προτάσεις της κυβέρνησης, και προειδοποίησαν για προβλήματα στην αγορά καθώς και για απώλειες θέσεων εργασίας. Από την άλλη, οι αξιωματούχοι τόνισαν στους εκπροσώπους των κατασκευαστών ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι εθνικής σημασίας και υποστήριξαν ότι είναι απολύτως αναγκαία ώστε η Ινδία να μην είναι η μεγάλη χαμένη της παγκόσμιας αυτής τάσης προς τα καθαρά οχήματα. Επιπλέον, οι προτάσεις τους ευελπιστούν ότι θα συμβάλουν στην μείωση της ρύπανσης στην χώρα καθώς και θα μειώσουν δραματικά τα χρήματα που δαπανούνται για εισαγωγές καυσίμου. 

Reuters

Engadget

  • Like 2
  • Thanks 3