Το μέλλον των αερομεταφορών φαντάζει συναρπαστικό. Η εταιρεία Kitty Hawk, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της αεροπλοΐας και ιδρύθηκε από τον CEO της Alphabet και συνιδρυτή της Google, Larry Page, απέχει λίγα μόλις βήματα από τη δημιουργία μίας υπηρεσίας «ιπτάμενων ταξί», δηλαδή ένα Uber για αεροπορικά δρομολόγια.

 

Η αρχή θα γίνει με το μοντέλο Cora, ένα πλήρως ηλεκτροκινούμενο «αεροταξί» το οποίο μπορεί να καλύψει την απόσταση 100 χιλιομέτρων με μόλις μία φόρτιση – και, βεβαίως, ο πελάτης θα μπορεί να το καλεί χρησιμοποιώντας απλώς το smartphone του.

Ο στόχος που έθεσε η Kitty Hawk είναι να δημιουργήσει ένα στόλο «αεροταξί» στην επόμενη τριετία.

Το Cora διαθέτει μπαταρίες και κινείται από δώδεκα έλικες. Το άνοιγμα των φτερών του σκάφους είναι 3,6 μέτρα, ενώ μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες.

Μπορεί να πραγματοποιήσει κάθετη απογείωση, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται αεροδιάδρομο – αφού αρκεί ένα πάρκινγκ ή η οροφή ενός κτιρίου. Η Kitty Hawk πήρε άδεια δοκιμών του σκάφους στη Νέα Ζηλανδία, όπου σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί μέσω της Zephyr Airworks, μίας τοπικής εταιρείας που δημιούργησε η ίδια. Επίσης, ετοιμάζει τη σχετική εφαρμογή για την κλήση των αεροταξί. 

Η Kitty Hawk υποσχέθηκε την κατασκευή ενός μονοθέσιου drone έως το τέλος του 2017, την οποία δεν τήρησε. Επίσης, ούτε η κινεζική Ehang δεν κατόρθωσε να ξεκινήσει πέρυσι τις αερομεταφορές στο Ντουμπάι, όπως στόχευε. Παρ’ όλα αυτά, τον προηγούμενο μήνα παρουσίασε ένα λειτουργικό μοντέλο ενός drone μεταφοράς 184 επιβατών.

The Next Web