Η κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων Porsche πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα το πρώτο της ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο, την Taycan, που βασίστηκε στο concept Mission E.

Από ότι φαίνεται ωστόσο, η εταιρεία με έδρα την Στουτγάρδη, στη Γερμανία, έχει πολύ μεγαλύτερα σχέδια όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση και στην αυτόνομη οδήγηση και για αυτό θα συνεργαστεί με τον κατασκευαστή ηλεκτρικών supercars Rimac.

H Porsche εξαγόρασε ένα μειοψηφικό ποσοστό (10%) στην Rimac Automobili, που έχει παρουσιάσει το Concept One (με ένα τέτοιο αυτοκίνητο, ο Richard Hammond παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που έπεσε σε μία πλαγιά στα γυρίσματα του The Grand Tour) και αργότερα το Concept Two. Όμως πέρα από την κατασκευή ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων, η Rimac αναπτύσσει και παράγει και εξαρτήματα και εξοπλισμό για ηλεκτρικά οχήματα. 

O Αναπληρωτής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Porsche και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής για τα Οικονομικά και την Πληροφορική Lutz Meschke δήλωσε ότι η Porsche ευελπιστεί “να έχει μία κλειστή συνεργασία με την Rimac με την μορφή μίας συνεργασίας ανάπτυξης. Αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι η Rimac μπορεί να βοηθήσει την Porsche στον σχεδιασμό και την κατασκευή εξαρτημάτων για τα ηλεκτρικά της οχήματα μελλοντικά.

Ο CEO της Rimac Automobili, Mate Rimac δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία είναι ένα σημαντικό βήμα για –την εταιρεία- στην προσπάθεια της να γίνει πάροχος συστημάτων στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, συνδεσιμότητας και του συναρπαστικού πεδίου των Advanced Driver Assistance Systems».

Engadget