Με την παρουσίαση του πρωτότυπου ID.Life, το οποίο πρόκειται να λανσαριστεί στην Ευρωπαϊκή ήπειρο το 2025, η Volkswagen διευρύνει τα σχέδια εξηλεκτρισμού του στόλου της με ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο πόλης.

Αν και αμφιβάλλουμε ότι θα εισέλθει στη γραμμή παραγωγής χωρίς σημαντικές αλλαγές, το φουτουριστικό ID.Life για κάποιο λόγο δείχνει «προσιτό» και οικείο, με την Volkswagen να αποφεύγει να υϊοθετήσει ακραίες λύσεις για την κατασκευή του. «Κάτω από το καπό» διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 231 hp και ένα battery pack χωρητικότητας 57 kWh και όπως και το ID.3 υπόσχεται αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων.

dims.jpg

Το πρωτότυπο της VW μπορεί να αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση, συμβολίζει ωστόσο και το όραμα της όσον αφορά την ανακύκλωση, την βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία και επομένως για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένα υλικά με την εταιρεία να χρησιμοποιεί κατάλοιπα ξυλείας ως φυσικό χρωματικό παράγοντα για το φινίρισμα ενώ το ύφασμα της οροφής είναι κατασκευασμένο πλήρως από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET. Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει ξύλο στην κεντρική κονσόλα και στο ταμπλό, καθίσματα ArtVelours Eco, φυσικό καουτσούκ, βιο-λάδι και φλοιούς ρυζιού στα ελαστικά.

dims2.jpg

Αξιοποιώντας την ανοικτή πλατφόρμα MEB, το εσωτερικό μπορεί να μεταμορφωθεί με το δίπλωμα τόσο των πίσω όσο και των εμπρός καθισμάτων, επιτρέποντας μια ποικιλία διαφορετικών δυνατοτήτων, από ένα μεγάλο κρεβάτι μήκους σχεδόν δύο μέτρων, μέχρι τη δημιουργία καθισμάτων κινηματογράφου μέχρι την μεγιστοποίηση του ωφέλιμου όγκου για την μεταφορά αποσκευών κ.ά. Εξάλλου το όχημα εξοπλίζεται με βιντεοπροβολέα ή παιχνιδοκονσόλα, με σύστημα ηχείων, σύστημα πλοήγησης κ.ά.

dims3.jpg

Όπως αναφέραμε, το ID.Life πρόκειται να λανσαριστεί μέσα στο 2025 σύμφωνα με την Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και στην βασική έκδοση θα στοιχίζει περίπου €20.000. Με τα ID.Life, ID.3 και άλλα, η Volkswagen ευελπιστεί να αυξήσει το μερίδιο της στις πωλήσεις αμιγών ηλεκτρικών οχημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά τουλάχιστον 70% μέχρι το 2030.

  • Like 1