Μετά τη περυσινή δέσμευση της Volvo ότι το 2019 ότι όλα τα μοντέλα της θα διαθέτουν ηλεκτρικό κινητήρα –είτε υβριδικό είτε plug-in υβριδικό είτε πλήρως ηλεκτροκίνητο, η εταιρία φαίνεται να διευρύνει τους στόχους της.

Έτσι, ο CEO Håkan Samuelsson δήλωσε σύμφωνα με δημοσιεύματα, από το Πεκίνο ότι η εταιρεία προσδοκά έως το 2025 οι μισές πωλήσεις της να αφορούν αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Τον Ιούνιο η Volvo ξεκίνησε να προωθεί μοντέλα υπό το σήμα Polestar, ως τη σειρά η οποία θα περιλαμβάνει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα, ενώ η εταιρεία δήλωσε πέρυσι ότι θα προσφέρει πέντε αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα στο διάστημα 2019-2021, τρία υπό το σήμα Volvo και δύο με το brand Polestar. Το 2019 αναμένεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της εταιρείας.

Η στροφή των κατασκευαστών οχημάτων στην ηλεκτροκίνηση συνεχώς διευρύνεται. Η Mercedes-Benz δήλωσε το 2017 ότι σχεδιάζει έως το 2022 να προσφέρει ηλεκτρικές εκδοχές σε όλα τα μοντέλα της. Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι όλα τα οχήματά της θα είναι είτε υβριδικά είτε αμιγώς ηλεκτροκίνητα έως τα μέσα της δεκαετίας του 2020, ενώ το 1/4 των πωλήσεών της αναμένεται να προέρχεται από αυτά έως το 2030.

Η Volkswagen έχει θέσει στόχο να προσφέρει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις όλων των μοντέλων της έως το 2030 και τη δημιουργία 80 ηλεκτροκίνητων μοντέλων έως το 2025. Και η Jaguar πέρυσι δημοσιοποίησε το στόχο ότι όλα τα νέα οχήματά της θα είναι υβριδικά είτε αμιγώς ηλεκτροκίνητα από το 2020. Την ίδια ώρα η Honda από το 2016 έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί τα 2/3 των οχημάτων της να είναι ηλεκτροκίνητα έως το 2030.

Εngadget

  • Thanks 1