Ο Διευθυντής Τεχνητής Νοημοσύνης της Tesla, Andrej Karpathy, αποχωρεί από τον ρόλο του στην εταιρεία και από το τιμόνι του προγράμματος Autopilot.

«Ήταν μεγάλη μου χαρά να βοηθήσω την Tesla προς την επίτευξη των στόχων της τα τελευταία 5 χρόνια και μια δύσκολη απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι μας», ανακοίνωσε ο Karpathy μέσω Twitter την Τετάρτη, έχοντας μόλις επιστρέψει από τετράμηνη άδεια. 

Η είδηση έρχεται ως συνέχεια των πληροφοριών για μείωση του εργατικού δυναμικού της Tesla κατά 10%. Η εταιρεία έχει ήδη απολύσει περισσότερους από 200 υπαλλήλους από το τμήμα Autopilot και έκλεισε οριστικά τα γραφεία της στο San Mateo. Ο CEO της εταιρείας, Elon Musk τον περασμένο Οκτώβριο πραγματοποίησε τις «απειλές» του, μεταφέροντας την έδρα της Tesla από τη Silicon Valley -όπου και ιδρύθηκε η εταιρία-, στο Austin του Texas κυρίως για φορολογικούς λόγους, με την Tesla να έχει επικεντρώσει σε μεγάλο βαθμό τις νέες παραγωγικές της δυνατότητες εκεί.  

Πριν πάρει τη θέση του “Senior Director of AI” στην Tesla, ο Karpathy ήταν ερευνητής στο πρόγραμμα deep learning του OpenAI, με έμφαση στον τομέα του Computer Vision και τη γενετική μοντελοποίηση. Πριν από αυτό, ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας της Fei-Fei Li στο Stanford για το διδακτορικό του. Ο Karpathy δεν έχει ακόμη "συγκεκριμένα σχέδια" για το μέλλον, αλλά επιθυμεί να «ξοδέψει περισσότερο χρόνο επανεξετάζοντας τα μακροπρόθεσμα πάθη μου γύρω από την τεχνική εργασία στην τεχνητή νοημοσύνη, τον ανοιχτό κώδικα και την εκπαίδευση» όπως σημείωσε σε ένα επόμενο tweet.  

Παράλληλα η ιστοσελίδα The Information αναφέρει ότι ο Karpathy δεν είναι το μόνο υψηλόβαθμο στέλεχος της Tesla που αποχωρεί αυτές τις μέρες από την εταιρεία. Ένας ακόμη διευθυντής από το τμήμα DIA έχει επίσης αποχωρήσει, καθώς και ο Chris Rollins, ένας ανώτερος διευθυντής λογισμικού στο τμήμα ενέργειας της Tesla. Η Kristen Kavanaugh, μια ανώτερη διευθύντρια που επικεντρώθηκε στην συμπερίληψη και διαφορετικότητα, παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα.
 

  • Like 2