Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ένα ακούσιο σφάλμα.

Οι σταθμοί φόρτισης Supercharger της Tesla έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τα αυτοκίνητα της αμερικανικής εταιρίας και δεν είναι, θα έλεγε κανείς, ένας φιλόξενος χώρος για οχήματα άλλων κατασκευαστών. Βέβαια, για την ώρα αυτό δεν ισχύει με τους φορτιστές που βρίσκονται στην Ευρώπη. Η ιστοσελίδα Electrek αναφέρει ότι οι σταθμοί φόρτισης Supercharger V3 επιτρέπουν σε άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως το VW ID.3 και το Hyundai Kona Electric, να φορτίσουν εντελώς δωρεάν τις μπαταρίες τους. Οι σταθμοί V3 στην Ευρώπη υποτίθεται είναι ρυθμισμένοι μέσω ενός ειδικού λογισμικού να αναγνωρίζουν τα αυτοκίνητα Tesla, ώστε να επιτρέπεται η δωρεάν φόρτιση μόνο σε αυτά.

Καθώς αυτή η αναγνώριση συνδέει επίσης τη διαδικασία φόρτισης με τον λογαριασμό Tesla του οδηγού, οι κάτοχοι δεν χρεώνονται για τη φόρτιση. Έως τώρα, δεν έχει γίνει σαφές πόσους σταθμούς φόρτισης έχει επηρεάσει συνολικά το σφάλμα. Ζητήθηκε από την Tesla να σχολιάσει για το γεγονός, αν και η αμερικανική εταιρία είχε ήδη αναφέρει στο παρελθόν πως θα μπορούσε να επιτραπεί σε αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών να φορτίζουν τις μπαταρίες τους στους Supercharger V3, αρκεί να υπήρχε μία συμφωνία για το κόστος. Έως σήμερα, δεν έχει υπάρξει τέτοια συμφωνία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Electrek, η δωρεάν φόρτιση μάλλον οφείλεται σε κάποιο bug. Η Tesla επιτρέπει τη χρήση των Supercharger φορτιστών σε ορισμένους πελάτες της και σίγουρα δεν είναι χαρούμενη με το γεγονός ότι όχι μόνο κάποιος με ανταγωνιστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο φορτίζει τις μπαταρίες του οχήματος χωρίς άδεια, αλλά αποφεύγει και να πληρώσει. Με άλλα λόγια, δεν θα είναι έκπληξη να σταματήσει η «δωρεάν φόρτιση» τις αμέσως επόμενες ημέρες.

 

  • Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1