Σύμφωνα με τον CEO της Tesla, ο Tim Cook αρνήθηκε ακόμη και να προγραμματίσει μία συνάντηση μαζί του.

Ο Elon Musk κάποια στιγμή στο παρελθόν προσπάθησε να πουλήσει την Tesla στην Apple. Απαντώντας σε ένα tweet σχετικά με το δημοσίευμα του Reuters που αναφέρονταν στις φιλοδοξίες της Apple για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο Musk είπε:

Κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων ημερών της ανάπτυξης του Model 3, έφτασα στον Tim Cook για να συζητήσω την πιθανότητα να αποκτήσει η Apple την Tesla (για το 1/10 της αξίας που έχει σήμερα). Αρνήθηκε να με συναντήσει.

Αν και υπήρχαν εδώ και χρόνια φήμες για μία πιθανή πώληση της Tesla στην Apple, είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται σε αυτήν ο ίδιος ο Musk. Συνεχίζοντας, ο Musk αμφισβήτησε επίσης και την ακρίβεια όσων παρουσιάζει το Reuters στη σχετική έκθεσή του. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Apple αναπτύσσει μία πρωτοποριακή μπαταρία που χρησιμοποιεί σχεδίαση monocell.

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, η νέα μπαταρία θα δώσει στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple μεγαλύτερη αυτονομία από άλλα EV οχήματα. Μάλιστα, μία από τις πηγές περιέγραψε το σχέδιο της Apple ως «το επόμενο επίπεδο». Το Reuters ανέφερε επίσης ότι η Apple εξετάζει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μία χημική ένωση φωσφορικού σιδήρου για να καταστήσει την κατασκευή των κυψελών λιγότερο δαπανηρή.

Ο Musk αναφέρει πώς αν τα παραπάνω είναι αλήθεια, ακούγονται παράξενα. Λέει πως η Tesla ήδη χρησιμοποιεί μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου στα οχήματα που κατασκευάζονται στο Gigafactory της Σαγκάης προσθέτοντας επίσης πως η σχεδίαση monocell είναι ηλεκτροχημικά αδύνατη, καθώς μία τέτοια μπαταρία δεν θα μπορούσε να παράγει αρκετά υψηλή τάση για να χρησιμοποιηθεί.

Ίσως εννοούσαν κύτταρα συνδεδεμένα μεταξύ τους, όπως η δική μας μπαταρία.

Η έκθεση του Reuters ανέφερε επίσης τη δυνατότητα της Apple να προσθέσει αισθητήρες LiDAR στο όχημα, κάτι το οποίο ο Musk είχε χαρακτηρίσει ως «ανόητο έργο». Με άλλα λόγια, είναι ασφαλές να πούμε ότι ο Musk δεν εντυπωσιάζεται από τις φήμες.

  • Like 2