Δύσκολα τα πράγματα για τον Elon Musk της Tesla, τον οποίο κατηγορεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των Η.Π.Α για απάτη.

Ο λόγος είναι ένα tweet που δημοσίευσε από τον προσωπικό του λογαριασμό ο Musk στις 7 Αυγούστου προς 22 εκατομμύρια followers και στο οποίο έκανε λόγο για την πρόθεσή του να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο μετά από «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στην τιμή των $420 ανά μετοχή» για τις ανάγκες της εταιρείας. Το tweet αυτό ίσως αποτελέσει και το λόγο που ο Musk μπορεί να απομακρυνθεί από τη θέση του CEO της Tesla, κάτι που αποτελεί και στόχο άλλωστε της SEC. Σε συνδυασμό με άλλα tweets του Musk που ακολούθησαν, η τιμή της μετοχής της Tesla σημείωσε άνοδο κατά 8%, με τον Musk να κατηγορείται πλέον επίσημα για χειραγώγηση.

Όπως ξεκαθαρίστηκε και από τον ίδιο τον Musk τις επόμενες ημέρες, ο ίδιος δεν είχε εξασφαλίσει οποιαδήποτε χρηματοδότηση στο ενδεχόμενο που η Tesla σταματούσε να είναι μια εισηγμένη εταιρεία, διαπιστώνοντας μόνο τις «θετικές προθέσεις» ενός από τα κορυφαία σαουδαραβικά fund. Λίγες ημέρες μετά με νέα ανακοίνωση, τα σχέδια μπαίναν στο συρτάρι.

Μετά τη δημοσιοποίηση των προθέσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η τιμή της μετοχής της Tesla σημείωσε πτώση κατά 11% ενώ σε δήλωσή του ο CEO της Tesla χαρακτήρισε την αγωγή ως μια αδικαιολόγητη ενέργεια, προσθέτοντας ότι νοιώθει λυπημένος και απογοητευμένος από αυτή την εξέλιξη. «Η ακεραιότητα είναι η πιο σημαντική αξία στη ζωή μου και όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι ποτέ δεν έχω συμβιβαστεί με το γεγονός αυτό», ανέφερε ακόμη. Τον Musk στήριξε και το διοικητικό συμβούλιο της Tesla με ξεχωριστή ανακοίνωση.

Engadget