Στροφή 180 μοιρών για τον Elon Musk, τον CEO της Tesla και στα σχέδια του για έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο προκειμένου να βρεθούν εξωτερικοί επενδυτές και να μην είναι στο «έλεος των short sellers οι οποίοι στοιχηματίζουν στην αποτυχία της εταιρείας».

Με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Tesla, ο Musk αναφέρει ότι αφήνει στην άκρη τα σχέδια εξόδου από το χρηματιστήριο αφού μετά από συζητήσεις με μικρούς και μεγάλους μετόχους της εταιρείας οι οποίοι «τη στηρίζουν από την πρώτη μέρα που έγινε εισηγμένη χωρίς να έχει κάποιο προϊόν στην αγορά», κατάλαβε ότι αν και θα τον στήριζαν στο βήμα αυτό, εντούτοις δεν ήταν μια κίνηση που την έβλεπαν θετικά.

Ένας ακόμη λόγος που τα σχέδια του Musk μπαίνουν στο συρτάρι σύμφωνα με τον ίδιο είναι η χρονοβόρα διαδικασία και ενέργεια που απαιτείται προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια τέτοια κίνηση κάτι που «θα αποσπούσε την προσοχή της εταιρείας από την αύξηση παραγωγής του Model 3 και την προσπάθεια να γίνει η Tesla κερδοφόρα». Στο μήνυμα του πάντως ο Musk αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε τις τελευταίες ημέρες, επιβεβαίωσε ότι στην περίπτωση που η Tesla αποχωρούσε από το χρηματιστήριο δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης. Το κομμάτι αυτό μπορεί να θεωρηθεί και ως μια απάντηση στην αγορά αλλά κυρίως στους επενδυτές και την επιτροπή κεφαλαιαγοράς που τον έχει βάλει στο στόχαστρό της μετά τη δημοσίευση tweet στο οποίο ο CEO της Tesla ανακοίνωνε τα σχέδιά του αλλά και το ότι είχε εξασφαλίσει την εξωτερική χρηματοδότηση από σαουδαραβικό fund με το ποσό των $420 ανά μετοχή. 

Όπως φάνηκε λίγες μέρες μετά, κάτι τέτοιο αποτελούσε απλά την αίσθηση του CEO της Tesla χωρίς να υπήρχε κάποια επίσημη συμφωνία, κάτι που οδήγησε την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (Sec) σε έρευνα για την πιθανότητα χειραγώγησης της μετοχής. Ενδεικτικό είναι ότι μόλις χθες σε δημοσίευμα του Bloomberg γινόταν λόγος για συμφωνία της Tesla με την Morgan Stanley προκειμένου να εξευρεθεί χρηματοδότηση για την έξοδο της εταιρείας από το  οποία ειδικεύεται στην αναζήτηση χρηματοδότησης για απόσυρση εταιρειών από το χρηματιστήριο.

Tesla