Η Tesla προχώρησε σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεων της για την εμβέλεια των οχημάτων της Model Y, S και X που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μειώνοντας τα νούμερα σε ορισμένες εκδόσεις έως και κατά 6%.

Όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα Electrek, το ηλεκτρονικό σύστημα υπολογισμού της εμβέλειας της εταιρείας (καθώς μιλάμε για μίλια ή χιλιόμετρα) εμφανίζει τώρα την εκτιμώμενη εμβέλεια 285 μιλίων (458 χλμ.) για την έκδοση Performance του Model Y, μειωμένη κατά 18 μίλια (29 χλμ.) από την προηγούμενη εκτίμηση των 303 μιλίων (περίπου 488 χλμ.).

Το Model Y Long Range έχει μειωθεί στα 310 μίλια (499 χλμ.)από τα 330 μίλια (531 χλμ.) ενώ η έκδοση Plaid του Model X έχει μειωθεί από τα 333 μίλια (536 χλμ.) στα 326 μίλια (525 χλμ.). Οι εκτιμήσεις για το Model S Plaid έχουν επίσης επικαιροποιηθεί - πιο συγκεκριμένα, η διαμόρφωση με τροχούς 19 ιντσών μειώθηκε από τα 396 μίλια (637 χλμ.) στα 359 μίλια (578 χλμ.). Η Tesla δεν προχώρησε σε αναπροσαρμογή των χαρακτηριστικών των παραπάνω μοντέλων στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι αποστάσεις σε άλλα οχήματα όπως το Cybertruck, το Model 3 και το Model Y Rear-Wheel Drive παραμένουν για την ώρα ανεπηρέαστες.

Model_X_Plaid_range_before.jpg

Η Tesla δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής εξηγήσεις για τις μειωμένες τιμές στις εκτιμήσεις εμβέλειας. Η Καναδική ιστοσελίδα DriveTesla, μετά από εξέταση των εσωτερικών εγγράφων της εταιρείας, αναφέρει ότι οι αλλαγές σχετίζονται με δύο πράγματα: κατά πρώτο λόγο εξαιτίας διάφορων «βελτιώσεων άνεσης και λειτουργικότητας» που έγιναν από την Tesla και απαιτούν περισσότερη ενέργεια και κατά δεύτερο λόγο από την εφαρμογή των αναθεωρημένων απαιτήσεων δοκιμών της EPA που έχουν ως αποτέλεσμα «υψηλότερη κατανάλωση και μικρή μείωση της συνολικής εμβέλειας».

Η Tesla έχει αποκτήσει τη φήμη ότι υπερβάλει και υπερεκτιμά τα στοιχεία εμβέλειας των οχημάτων της, με την EPA να ισχυρίζεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Elon Musk, υπερεκτίμησε την εμβέλεια των 400 μιλίων (περίπου 644 χλμ.) για το Tesla Model S Long Range το 2020. Τον περασμένο Οκτώβριο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις εκτιμήσεις των χιλιομετρικών αποστάσεων που δίνει η Tesla, μετά από αναφορές ότι πολλά από τα στοιχεία της ήταν σκόπιμα «φουσκωμένα».