Η εταιρεία σημείωσε ένα άνευ προηγουμένου νούμερο που δείχνει την αυξανόμενη ζήτηση για τα αυτοκίνητά της, παρά την πανδημία που έβαλε «φρένο» στην βιομηχανία.

Η παραγωγή της Tesla για το 2020 «έγραψε» 509.737 αυτοκίνητα, πετυχαίνοντας τον ετήσιο στόχο της εταιρείας και ξεπερνώντας τον κατά περίπου 10.000. 

Βέβαια, τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν δεν ήταν τόσα, όμως ελαφρώς λιγότερα (499.550). Παρόλα αυτά, και πάλι η άνοδος των πωλήσεων σχετικά με το 2019 ήταν μεγάλη, έχοντας σημειώσει 367.500 πωλήσεις για εκείνη τη χρονιά. Η Tesla σημείωσε πως ο στόχος πωλήσεων για το 2020 ενδεχομένως να έχει ξεπεραστεί, καθώς υπάρχει απόκλιση της τάξεως του 0.5% ή και λίγο μεγαλύτερη.

Τα περισσότερα από αυτά ήταν τα πιο προσιτά Model 3 και Model Y, τα οποία συνδυαστικά έφτασαν τις 454.932 σε πωλήσεις. Τα πιο premium μοντέλα, Model S και Model X, άγγιξαν τις 54.805 σε πωλήσεις.

Φαίνεται πως το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου, καθώς η εταιρεία παρήγαγε 179.757 οχήματα τα οποία αποτελούν περίπου το 35% του συνολικού αριθμού.

Η σταθερά ανοδική πορεία της Tesla την κατατάσσει ως μια από τις δημοφιλέστερες μάρκες ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων - για σύγκριση, η General Motors πούλησε περίπου 18.000 ηλεκτροκίνητα Chevrolet Bolt στην αμερικανική αγορά και την Νότια Κορέα μέχρι και το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2020.

Σίγουρα, η διαφορά είναι χαοτική καθώς η σύγκριση αφορά μόνο ένα μοντέλο του τεράστιου ομίλου όπως και λίγες από τις συνολικές αγορές που εξυπηρετεί η εταιρεία, αλλά αν μη τι άλλο δείχνει πως η Tesla είναι υπολογίσιμη δύναμη. Αν συγκριθεί με τις πωλήσεις (συνολικές, όχι μόνο ηλεκτροκίνητων) αυτοκινήτων του ομίλου General Motors που αγγίζουν τα 7.7 εκατομμύρια για το 2019, τότε είναι ευκολότερο να καταλάβουμε το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται η Tesla παρά το γεγονός ότι απέχει αισθητά από τέτοια νούμερα - για την ώρα.

Για το 2020, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει ανανεωμένες εκδόσεις ήδη διαθέσιμων αυτοκινήτων ενώ θα λανσαριστεί και το περίφημο Cybertruck, με το φημολογούμενο Tesla των 25.000$ να παραμένει όνειρο μέχρι νεωτέρας.

  • Like 5