Μετά από πολλές διαρροές, σύντομα ξεκινά η πώληση του ανανεωμένου Model 3 της Tesla στην Κίνα, στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές.

Το Model 3 έχει ανανεωθεί ελαφρώς εξωτερικά με την Αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία να περιορίζεται σε ένα ήπιο λίφτινγκ ενώ διαθέτει ανανεωμένο εσωτερικό -με νέα υλικά- και επιδεικνύει μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τον προκάτοχό του. Υποτίθεται ότι οι παραλαβές από τους τυχερούς ιδιοκτήτες θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη τον ερχόμενο μήνα ενώ όσοι ενδιαφέρονται να το αγοράσουν στις ΗΠΑ είναι θέμα ημερών ή ακόμα και ωρών για να εμφανιστεί στην ιστοσελίδα παραγγελιών της εταιρείας.

Η Tesla Europe ανάρτησε πρόσφατα φωτογραφίες στο κοινωνικό δίκτυο X που αποκαλύπτουν τις αλλαγές που έχουν γίνει στην εμφάνιση, ιδιαίτερα στο μπροστινό μέρος, το οποίο δείχνει κομψότερο και περισσότερο «σφηνοειδές» (ή και σπορ) σε σύγκριση με πριν για λόγους αεροδυναμικής. Η καλύτερη αεροδυναμική οπισθέλκουσα βοηθά βεβαίως το Model 3 να ταξιδεύει μακρύτερα με μια φόρτιση.

M3-PRESS-KIT-23-10-2627bdab3d0ed.jpg.a6efc962e42c498171424ab553a31dad.jpg

 

«Μπορείτε να ταξιδέψετε σε απόσταση έως και 629 χιλιομέτρων (390 μίλια) με μία μόνο φόρτιση χάρη στην ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση που είναι βελτιστοποιημένη για μέγιστη αεροδυναμική» αναφέρει η Tesla. Το παραπάνω, ισοδυναμεί με 10-12% βελτιωμένη εμβέλεια σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. 

Η Tesla υπόσχεται επίσης «πιο εκλεπτυσμένη και ομαλή ποιότητα κύλισης, χάρη στον συνδυασμό του σκληρότερου αμαξώματος και του αναβαθμισμένου συντονισμού της ανάρτησης». Η εταιρεία επίσης προσφέρει το νέο Model 3 σε δύο νέα χρώματα (Ultra Red και Stealth Grey) -εφόσον οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες προτίθενται να ξοδέψουν €2.000 παραπάνω σε σχέση με το βασικό λευκό χρώμα- τα οποία αλλάζουν διακριτικά στο μάτι ανάλογα με τη γωνία θέασης και τον φωτισμό στο περιβάλλον.

Ο εσωτερικός διάκοσμος έχει επίσης ανανεωθεί (όσο βεβαίως είναι αυτό δυνατόν ελέω της απουσίας φυσικών χειριστηρίων και κουμπιών). Η Tesla υπόσχεται «πιο εκλεπτυσμένα υλικά, αεριζόμενα καθίσματα και προσαρμοζόμενο φωτισμό περιβάλλοντος» μαζί με μια πίσω οθόνη αφής που δίνει στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων τη δυνατότητα να ελέγξουν την ψυχαγωγία και το σύστημα κλιματισμού. Παράλληλα, η κύρια οθόνη αφής στο ταμπλό προσφέρει περισσότερη ωφέλιμη επιφάνεια χάρη στο μικρότερο πλαίσιο ενώ επιπλέον είναι «φωτεινότερη, υψηλότερης αντίθεσης και καλύτερης απόκρισης» σύμφωνα με την Tesla. 

Αν και το Model 3 ήταν ήδη αθόρυβο, αυτή η αθόρυβη ηλεκτρική λειτουργία του καθιστούσε κάθε εξωτερικό θόρυβο ακόμα πιο έντονο στα αφτιά του οδηγού και των επιβατών. Παρόλα αυτά, η Tesla προχώρησε σε βελτιώσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Το ανανεωμένο Model 3 διαθέτει «ακουστικό γυαλί 360 μοιρών [που] εξασφαλίζει ησυχία στο εσωτερικό της καμπίνας ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω σας» σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία κάνει λόγο για σημαντικά λιγότερο θόρυβο από το δρόμο και τον αέρα. Ανανεωμένο είναι και το ηχοσύστημα που πλέον μπορεί να εξοπλιστεί έως έως και 17 ηχεία, διπλά subwoofer και διπλούς ενισχυτές. 

image.jpeg.c209151850fe493a29c41b1f05a80400.jpeg

Από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, το 2018, το Model 3 έχει γνωρίσει σημαντικές ενημερώσεις και αναβαθμίσεις -τόσο μικρών φυσικών αλλαγών όσο και σε επίπεδο υλικολογισμικού. Η νέα ωστόσο έκδοση, καθιστά το πιο προσιτό όχημα της εταιρείας ακόμα πιο αποδοτικό και εκλεπτυσμένο. Είναι πάντως ακριβότερο. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, στη βασική έκδοση, το Model 3 στην αγορά της Κίνας στοιχίζει περίπου $35.800, δηλαδή είναι 12% ακριβότερο σε σχέση με το παρελθόν. Την ίδια ώρα, στη Νορβηγία στοιχίζει ακριβώς το ίδιο και μόνο η έκδοση μεγάλης εμβέλειας (Long Range) στοιχίζει περίπου $950 περισσότερα. Σύντομα θα ξέρουμε περισσότερα για τις τιμές καθώς δεν απομένουν παρά ώρες -αν δεν είναι ήδη «live»- για να βρεθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.  

  • Like 9
  • Thanks 3
  • Confused 1