Μετά το κλείσιμο του τεράστιου εργοστασίου της στη Σαγκάη στα τέλη του προηγούμενου μήνα για να αντιμετωπιστεί από τις Κινεζικές υγειονομικές υπηρεσίες το νέο ξέσπασμα COVID, η Tesla σκοπεύει να επανεκκινήσει τη λειτουργία του, καθώς αρχίζουν να χαλαρώνουν οι περιορισμοί στην πόλη των 25 εκατομμυρίων.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται πληροφορίες που προέρχονται από εσωτερικά έγγραφα της Tesla, το εργοστάσιο αναμένεται να επαναλειτουργήσει, βάσει όμως του «συστήματος κλειστού βρόγχου». Πρόκειται για μία προσέγγιση που ενθαρρύνεται από τις αρχές στη Σαγκάη για να επιστρέψουν οι άνθρωποι στις εργασίες τους χωρίς να διακυβεύεται η στρατηγική «zero-COVID». Τι είναι το «σύστημα κλειστού βρόγχου»; Ουσιαστικά, σημαίνει ότι απαγορεύεται κάποιος να μπει ή να βγει από το εργοστάσιο: οι υπάλληλοι ζουν και εργάζονται στο εργοστάσιο, με την πρώτη «βάρδια» να εισέρχεται στο εργοστάσιο στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε για να παραμείνει στη θέση της έως και την 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με το υπόμνημα που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, στους εργαζομένους θα παρασχεθούν υπνόσακοι, στρώματα και κουβέρτες, καθορισμένοι χώροι για ύπνο, ντους, φαγητό και χρόνος για χαλάρωση. Κάθε εργαζόμενος θα λαμβάνει τρία δωρεάν γεύματα την ημέρα και ημερομίσθιο περίπου 400 yuan (ισοδυναμούν με περίπου $63). Στο εργοστάσιο επίσης επιτρέπεται να εισέλθουν μόνο οι εργαζόμενοι που έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου ενώ καθημερινά, και για τις τρεις πρώτες ημέρες, θα υποβάλλονται σε τεστ.

Στο άρθρο του, το Bloomberg υποστηρίζει ότι η Tesla θα αυξήσει και τις ώρες εργασίας σε μία προσπάθεια να ανακτήσει τα περίπου 40.000 αυτοκίνητα που δεν κατάφερε να παράγει από τότε που έκλεισε το εργοστάσιο στις 28 Μαρτίου. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα ζουν και θα τρώνε στο εργοστάσιο, θα εργάζονται επίσης 12 ώρες για έξι συνεχόμενες ημέρες.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 17