Για την ώρα δεν υπάρχει αντίστοιχη αναβάθμιση σε κάποια άλλη αγορά εκτός Κίνας.

Όποιος αγοράσει ένα Tesla Model Y από την Κίνα μπορεί να πάρει μαζί και μια επιπλέον αναβάθμιση που θα αυξήσει την υπολογιστική ισχύ του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η ιστοσελίδα Electrek έμαθε ότι η Tesla αποστέλλει το ηλεκτρικό crossover στην Κίνα με επεξεργαστή AMD Ryzen για το infotainment σύστημα ψυχαγωγίας, αντί για τον συνηθισμένο επεξεργαστή Intel. Αρκετοί κάτοχοι διάφορων εκδόσεων του Model Y έχουν παρατηρήσει την αλλαγή, με την Tesla ιστορικά να χρησιμοποιεί την ίδια υπολογιστική πλατφόρμα για όλα τα επίπεδα εξοπλισμού.

Δεν είναι βέβαιο εάν πρόκειται για την ίδια ακριβώς Ryzen APU πλατφόρμα που υπήρχε στα τελευταία Model S και Model X. Δεν είναι επίσης σαφές εάν η Tesla περιορίζει τη μετάβαση σε AMD μόνο για την αγορά της Κίνας ή αν θα κάνει αυτήν την αλλαγή και σε άλλες αγορές. Η Tesla πιστεύεται ότι «διέλυσε» την ομάδα δημοσίων σχέσεων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει για την ώρα επίσημη τοποθέτηση.

Πολλοί παράγοντες θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο, όσο μεγάλη κι αν είναι η αλλαγή προς την AMD. Αυτή μπορεί να είναι άλλη μια προσπάθεια αντιμετώπισης ελλείψεων τσιπ χρησιμοποιώντας πιο άμεσα διαθέσιμα εξαρτήματα, επικεντρώνοντας γύρω από έναν προμηθευτή. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κόστους. Αυτό θα μπορούσε ακόμη να αντιπροσωπεύει μια μετάβαση σε Ryzen για όλη τη σειρά Tesla, αν και δύσκολα θα υπάρξει τέτοια αποκλειστικότητα, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

  • Like 5