Ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Jim Farley, σχολίασε το viral βίντεο που δείχνει ένα Tesla Cybertruck να ρυμουλκείται από ένα φορτηγό της Ford νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Για να είμαστε ξεκάθαροι... αυτό είναι ένα Super Duty και ΔΕΝ είναι διαφήμιση», έγραψε ο Farley στο X, τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που παλαιότερα ήταν γνωστό ως Twitter. «Χαίρομαι που ένας ιδιοκτήτης της @Ford ήταν εκεί για να βοηθήσει».

Το βίντεο που κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ένα Cybertruck που φαίνεται να έχει κολλήσει εκτός δρόμου ενώ μεταφέρει ένα έλατο. Το βίντεο αναρτήθηκε για πρώτη φορά από τον @mchambers_22 στο Instagram και δείχνει τους τροχούς του Cybertruck να γυρίζουν ανεξέλεγκτα σε χιονισμένο χωράφι, ενώ ένα φορτηγό της Ford το τραβάει αργά πίσω σε έναν χωματόδρομο.

Ο χρήστης του Instagram, Matt Chambers, δήλωσε στο Business Insider ότι ο οδηγός του Cybertruck ανέφερε ότι ήταν μηχανικός της Tesla. Το βίντεο δείχνει ότι το Cybertruck εξακολουθεί να έχει την επιγραφή RC (release candidate) στην πόρτα του οδηγού, που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι πιθανότατα ένα πρωτότυπο που υποβάλλεται σε δοκιμές.

Ο Chambers δήλωσε ότι υπήρχαν διάφορα ζητήματα που θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στο να κολλήσει το Cybertruck, όπως ότι το αυτοκίνητο της Tesla δεν είχε μπλοκέ διαφορικά -ένας μηχανισμός που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πρόσφυσης σε δύσκολο έδαφος- "λόγω προβλημάτων λογισμικού". Είπε επίσης ότι τα ελαστικά δεν είχαν κατάλληλη ποσότητα αέρα για να βελτιωθεί η πρόσφυση.

Ενώ πολλοί χρησιμοποίησαν το βίντεο ως ευκαιρία για να κοροϊδέψουν το Cybertruck, ο CEO της Ford έγραψε στο X: «Αν περάσετε αρκετό χρόνο σε μονοπάτια, αυτό συμβαίνει σε όλους κάποια στιγμή». Δεν είναι η πρώτη φορά που το Cybertruck συγκρίνεται με ένα φορτηγό της Ford. Τον περασμένο μήνα, ο Farley δημοσίευσε ένα βίντεο με ένα F-150 Lightning να πλοηγείται στον ίδιο λόφο σε ένα μονοπάτι off-roading που ένα Cybertruck είχε εμφανιστεί να δυσκολεύεται να φτάσει στην κορυφή μόλις λίγες εβδομάδες πριν.

«Το F-150 Lightning τα καταφέρνει όλα», έγραψε ο Farley στη λεζάντα του βίντεο.

Νωρίτερα φέτος, ο Farley δήλωσε ότι η Ford δεν βλέπει το Cybertruck ως ανταγωνισμό, αποκαλώντας το φουτουριστικό pickup του Elon Musk ένα φορτηγό για "ανθρώπους της Silicon Valley".

«Δεν φτιάχνω τέτοια φορτηγά», δήλωσε ο Farley στο CNBC τον Ιούλιο. «Φτιάχνω φορτηγά για πραγματικούς ανθρώπους που κάνουν πραγματική δουλειά, και αυτό είναι ένα διαφορετικό είδος φορτηγού».

Το F-150 Lightning κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2022 και είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό pickup της Ford. Εν τω μεταξύ, η Tesla παρέδωσε την πρώτη δωδεκάδα Cybertrucks τον περασμένο μήνα. Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια της αύξησης της παραγωγής, με τις νέες παραγγελίες για τα μοντέλα υψηλότερης κατηγορίας να αναμένεται να εκπληρωθούν το συντομότερο το επόμενο έτος, ενώ το πιο προσιτό μοντέλο δεν θα είναι διαθέσιμο μέχρι το 2025.

  • Like 5