Μπορεί η Toyota να επιμένει ότι πρόκειται να κατακτήσει τον κόσμο οδηγώντας τον στο πράσινο μέλλον του με τα υδρογονο-κίνητα οχήματα της -χάρη στην τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει πάνω στις κυψέλες καυσίμου- ωστόσο αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στην απόφαση της να κατασκευάσει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα κοιτάζοντας προς την αγορά της Tesla.

Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να λειτουργεί μία “εικονική εταιρεία” για να ερευνήσει την τεχνολογία και να αναπτύξει ηλεκτρικά οχήματα. Η επιχείρηση διαθέτει τέσσερις εργαζομένους, καθένας από τους οποίους προέρχεται από ένα διαφορετικό τμήμα του Ομίλου Toyota, που διαθέτει πολλές θυγατρικές και προμηθευτές.

 

Αυτού του είδους το μοντέλο, της λειτουργίας δηλαδή μίας εταιρείας startup μέσα στην επιχείρηση, χρησιμοποιείται από διάφορες εταιρείες που αγωνίζονται να καινοτομήσουν αφού πολλές φορές, καλές ιδέες συνθλίβονται από την διαχείριση, από ανησυχίες που αφορούν στον προϋπολογισμό, από την επιθυμία ορισμένων στελεχών της εταιρείας να προστατεύσουν το status quo της κ.ά.

 

Η ομάδα που αποτελεί το “startup” προέρχεται από την Toyota Motor, από την Aisin Seiki, την Denso και την Toyota Industries, και έχουν εντολή να αναπτύξουν ένα όχημα που θα κάνει όσους βρίσκονται στην Tesla να βλέπουν εφιάλτες.

 

Η εταιρεία παραδέχεται ότι η συγκεκριμένη κίνηση εναντιώνεται στην προώθηση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Έτσι, παρόλο που πιστεύει ότι η τεχνολογία υδρογόνου είναι ανώτερη από άποψη ευκολίας, ανεφοδιασμού και αυτονομίας (εμβέλειας), παραδέχεται ότι υπάρχουν παγκόσμια “ζητήματα ενέργειας και υποδομών” καθώς και μία κυβερνητική βούληση για ακόμα καθαρότερα οχήματα. Επομένως, είναι σαν να λέει πως δεν μπορεί να περιμένει άλλο, και πως πρέπει να μπει στο “παιχνίδι” αναπτύσσοντας και πουλώντας ηλεκτρικά οχήματα σε αγορές όπου το υδρογόνο απαγορεύεται.

 

Link.png Site: Engadget